Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Desembre 2022 - #115

Urbanisme

L’Ajuntament d’Avià rep la Modificació puntual del Pla especial de masies i cases rurals del SNU per a la seva aprovació inicial

El Pla especial identifica els elements susceptibles de catalogació per tal de preservar, recuperar o rehabilitar les construccions del SNU del municipi.

L’any 2010, en paral·lel a l’elaboració del POUM, l’ajuntament d’Avià inicia els treballs de redacció del Pla especial per a la identificació i la regularització de les masies i cases rurals situades en el sòl no urbanitzable, document aprovat per la CTU de la Catalunya Central el 26 de gener de 2011.

No obstant això, les posteriors modificacions introduïdes al text refós de la llei d’urbanisme fan necessari l’adaptació d’aquest document a la normativa vigent. És per això que l’Ajuntament va sol·licitar suport a la GSHUA per a la redacció d’una modificació puntual del pla per tal d’incorporar el usos que la legislació actual permet, així com revisar els criteris d’incorporació dels elements al catàleg de masies.

Així doncs, l’any 2020 es va iniciar la redacció de la fase d’avanç que va ser sotmesa al procediment d’avaluació ambiental estratègica simplificada. A partir d’aquests treballs i dels informes de diferents organismes es va desenvolupar el document per a l’aprovació inicial.

El document lliurat proposa catalogar 118 elements i fixa els criteris per a la seva restauració, rehabilitació i reconstrucció, els usos permesos i les possibilitats de fer-hi ampliacions o de dividir la propietat en la normativa a nivell genèric i en la fitxa corresponent de cada element de manera individualitzada.

Com a principals objectius, cal destacar la fixació dels residents en el territori, protegir i preservar aquells habitatges existents i complementar l’activitat agrícola i ramadera amb els nous usos que permet la legislació vigent per tal d’evitar el despoblament d’un territori caracteritzat tradicionalment per l’habitat disseminat.

Aquest pla especial serà sotmès al preceptiu període d’exposició pública i al mateix temps  l’Ajuntament sol·licitarà els corresponents informes dels organismes afectats per raó de les seves competències sectorials. A partir d’aquests documents, l’Ajuntament continuarà amb el suport de la GSHUA fins a la seva aprovació definitiva i posterior publicació.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #115 - Desembre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua