Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Desembre 2022 - #115

Urbanisme

Cabrera de Mar rep el Pla Especial de Catàleg de masies, cases rurals i altres construccions en sòl no urbanitzable

El municipi de Cabrera de Mar té una superfície de 893 ha de les quals el 70% corresponen a la categoria de sòl no urbanitzable.

El Pla especial identifica les masies, cases rurals i altres construccions en sòl no urbanitzable susceptibles de preservació, recuperació o rehabilitació per raons històriques, arquitectòniques, ambientals, paisatgístiques o socials.

L’ajuntament de Cabrera de Mar va aprovar l’any 2015 el POUM del municipi amb una petita relació de construccions del sòl no urbanitzables susceptibles de ser catalogades, raó per la qual la seva normativa remet a la posterior redacció d’un Pla Especial de masies, cases rurals i altres construccions en el sòl no urbanitzable per tal de poder ser reconstruïdes o rehabilitades. Es per això que l’Ajuntament va sol·licitar a la GSHUA suport per a la redacció d’aquest instrument d’ordenació urbanística.

La seva situació privilegiada en el litoral català ha propiciat en les darreres dècades una forta pressió urbanística del sòl no urbanitzable, fet que dificulta la tramitació de llicències pel volum de construccions situades en aquest àmbit territorial. Aquest pla especial facultarà a l’Ajuntament per a la concessió de llicències directes.

 

Així doncs, l’any 2020 es va iniciar la redacció de la fase d’avanç que va ser sotmesa al procediment d’avaluació ambiental estratègica ordinària. A partir d’aquests treballs i dels informes de diferents organismes es va desenvolupar el document per aprovació inicial.

 

El document lliurat proposa catalogar 64 elements i fixa els criteris per a la seva restauració, rehabilitació i reconstrucció, els usos permesos i les possibilitats de fer-hi ampliacions o de dividir la propietat en la normativa a nivell genèric i en la fitxa corresponent de cada element de manera individualitzada.

 

Aquest pla especial serà sotmès al preceptiu període d’exposició pública i l’Ajuntament sol·licitarà

els corresponents informes dels organismes afectats per raó de les seves competències sectorials. A partir d’aquests documents, l’Ajuntament continuarà amb el suport de la GSHUA fins a la seva aprovació definitiva i posterior publicació.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #115 - Desembre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua