Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Desembre 2022 - #115

Urbanisme

Lliurat a l’ajuntament de Montseny l’Informe tècnic que estableix el procediment necessari per arribar a l’aprovació del POUM

L’objectiu principal és establir els passos a seguir per part de la corporació municipal respecte al POUM que va quedar aturat.

L’any 2006 l’ajuntament del Montseny va iniciar els treballs de redacció per a l’elaboració d’un nou planejament urbanístic que substituïts les antigues Normes Subsidiàries de planejament del 1983.

El POUM, que inicialment contenia el catàleg de masies i cases rurals, va arribar a ser aprovat provisionalment pel Ple de l’Ajuntament. No obstant això, la tramitació de l’expedient del POUM ha sigut complexa i en les seves fases finals, d’acord amb l’expedient consultat, sembla que no ha seguit l’establert per la legislació urbanística i ambiental. La CTUB va emetre resolució retornant l’expedient del POUM per manca de memòria ambiental. Posteriorment, al 2012 la CTUB va emetre l’informe territorial i urbanístic (en endavant, ITU) i l’Ajuntament desestima del tràmit de resolució de la memòria ambiental del POUM al no poder iniciar el tràmit de modificació del Decret 328/1992 que requeria l’òrgan ambiental. L’any 2014 es va aprovar inicialment la proposta de modificació del Pla d’espais d’interès natural dins del marc del POUM. Per tot això, el POUM i el catàleg de masies i cases rurals van quedar aturats.

L’informe tècnic, redactat internament pel Servei d’Urbanisme, analitza els documents de les diferents fases del POUM i del catàleg de masies i cases rurals. S’ha revisat i verificat la documentació, la proposta urbanística i els tràmits executats per tal de determinar la seva suficiència i la adequació a la nova normativa. El document recull les principals conclusions.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #115 - Desembre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua