Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Març 2023 - #116

Habitatge

Lliurem el Pla Local d’Habitatge d’Igualada per a detectar les necessitats en matèria d’habitatge del municipi i donar-hi resposta

El Pla local d’habitatge (PLH) és un document tècnic, estratègic i de planificació que serveix per definir les estratègies i propostes a desenvolupar des del govern local per millorar les condicions d’accés i permanència a l’habitatge.

De la primera fase d’anàlisi se’n pot ressaltar que Igualada exerceix un rol de capitalitat i centralitat tant comarcal com de la Conca d’Òdena i presenta diversitat tant de teixits urbans com de tipologies de les edificacions. La propietat és el règim de tinença dominant. Part del parc està en mal estat de conservació, té certs problemes d’accessibilitat i d’eficiència energètica. S’han detectat diferents col·lectius socials amb problemàtiques d’accés a l’habitatge i s’han definit les necessitats d’habitatge per els propers 6 anys.

Per donar resposta a les necessitats detectades, a la fase del pla d’acció, s’han definit 5 objectius principals: ampliar i especialitzar les polítiques socials d’habitatge, promoure la rehabilitació del parc residencial, mobilitzar l’habitatge buit, mancomunar polítiques d’habitatge a nivell supramunicipal, i impulsar els instruments municipals de les polítiques d’habitatge.

Aquests objectius s’han transformat en la proposta de 61 actuacions que han de permetre donar-hi resposta. D’aquestes actuacions se’n poden ressaltar: la gestió de l’emergència habitacional, el programa d’habitatge intergeneracional i el programa d’habitatge compartit; l’impuls de l’habitatge cooperatiu; la prospecció per a l’adquisició tant de solars com edificis sense finalitzar amb la posterior construcció d’habitatge social; la delimitació d’una àrea de conservació i rehabilitació.

El conjunt d’actuacions suposen ampliar el parc d’habitatge assequible i social amb unes 114 unitats més a les actuals ja existents i es preveu que part de les actuacions generin de forma indirecta nous habitatges assequibles. A més a més, cal tenir present que el PLH preveu l’estudi del potencial real residencial del planejament que podria permetre idear mesures per obtenir nous habitatges d’ús social.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #116 - Març 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua