Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Març 2023 - #116
Ir arriba

Monogràfic

El projecte Impuls de les Agendes Urbanes Locals forma part del pla de govern de la Diputació de Barcelona en ser un dels projectes anomenats “transformadors”, vertebradors del marc estratègic del pla de mandat 2020-23 de la corporació. Entronca directament amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, seguint els principis de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides i de la Nova Agenda Urbana.

Ir arriba

Destacat

El programa Auditories i intervenció als habitatges en situació de pobresa energètica és un servei d'acompanyament a les llars amb dificultats per fer front al pagament dels subministraments bàsics d'energia, amb l'objectiu de millorar-ne l'eficiència energètica i reduir-ne els consums i les despeses. 

La 4a edició del programa, que va finalitzar el 31 d’octubre del 2022, es va cloure amb 1.189 intervencions.

Ir arriba

Habitatge

El diputat d’Infraestructures i Espais Naturals i l’alcalde de Gallifa visiten un habitatge per a joves rehabilitat amb el suport de la Diputació

El diputat d’Infraestructures i Espais Naturals, Pere Pons, i l’alcalde de Gallifa, Mateu Comalrena,  han visitat les obres d’adequació i rehabilitació d’un habitatge municipal cedit per un propietari privat.

Lliurem el Pla Local d’Habitatge d’Igualada per a detectar les necessitats en matèria d’habitatge del municipi i donar-hi resposta

El Pla local d’habitatge (PLH) és un document tècnic, estratègic i de planificació que serveix per definir les estratègies i propostes a desenvolupar des del govern local per millorar les condicions d’accés i permanència a l’habitatge.

Lliurem l’estudi de rehabilitació de l’edifici de Can Mestres d’Òrrius

L’actuació permetrà generar 4 habitatges socials per facilitar l’arrelament del jovent al municipi.

Lliurem un estudi sobre el model Built to Rent a l’Ajuntament de Terrassa

El document explora les possibilitats d’adaptar el model per generar habitatge social.

L’exposició “Rehabilitem” ha seguit la seva itinerància als municipis de Granollers i Parets del Vallès durant els mesos de gener i febrer

Des del 9 de gener fins al 1 de febrer es va poder visitar a Granollers. I a Parets s'ha pogut visitar fins al 1 de març.

Participem a una jornada sobre l'ocupació dels locals buits organitzada pel Consell Comarcal del Vallès Occidental

El passat 7 de febrer, la Masia Serraperera de Cerdanyola del Vallès va acollir la jornada “Com abordar l’ocupació de locals buits?”.

Ir arriba

Urbanisme

La Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena rep la seva Agenda Urbana

La vicepresidenta segona de la Diputació de Barcelona, Carmela Fortuny, ha lliurat el document al president de la Mancomunitat.

Donem suport a diversos ajuntaments per la constitució del Patrimoni Públic de Sòl i d’Habitatge (PPSH)

Amb les assistències s’han exposat els conceptes bàsics i la formulació dels criteris d’afecció i gestió del PPSH.

Ir arriba

Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil

Es dona suport als DUPROCIM dels municipis de la demarcació en totes les seves fases

S’ha lliurat a Figaró-Montmay, Santa Maria de Miralles i Gavà, s’ha implementat a Torrelavit i Pacs del Penedès i s’ha incorporat la cartografia a Taradell.

Lliurament del Programa d’Autoprotecció (PAU) de la zona esportiva de Sant Cebrià de Vallalta

El Pla d'autoprotecció és una eina de programació de les accions i mesures que han de ser adoptades pels titulars de les activitats per donar resposta en situacions d'emergència.

Implantat el PCOM (Protecció Civil Operativa Municipal) a quatre municipis de la demarcació

Sant Quirze del Vallès, Navarcles, Granollers i Sabadell ja disposen de l’aplicació PCOM (Protecció Civil Operativa Municipal).

Ir arriba

Cursos i jornades

Parlem de la relació de l’habitatge amb la cohesió en dues jornades organitzades per l’Àrea d’Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial

La jornada "Entendre el territori des de la cohesió social" es va fer a Viladecavalls i la jornada  “La cohesió territorial al Vallès Oriental: connectivitat, habitatge i sostenibilitat turística”, es va fer a Sant Celoni.

Sessió de treball amb els ens locals sobre el programa de rehabilitació energètica residencial a escala de barri

L’Oficina d’Habitatge de la Diputació de Barcelona ha dissenyat un itinerari de suport tècnic i acompanyament als municipis preseleccionats per rebre finançament a actuacions de rehabilitació energètica a nivell de barri.

Trobada Digital: Presentació i debat entorn a la participació i comunicació de les agendes urbanes locals

La Comunitat de Coneixement de La Xarxa de les Agendes Urbanes Locals (XAUL) va celebrar una sessió virtual, on es va presentar dos estudis metodològics realitzats en el marc del Projecte Impuls de les Agendes Urbanes Locals.

Webinar - Els fons europeus com a oportunitat per a l’impuls de les agendes urbanes locals

La Xarxa de les Agendes Urbanes Locals acull una sessió informativa sobre els Fons europeus, nou període de finançament i l’oportunitat que suposen per a la implementació de les agendes urbanes locals.

Finalitzat el curs Implantació i simulacres del Document Únic de Protecció Civil (DUPROCIM). Aplicació Protecció Civil Operativa Municipal (PCOM)

L’Oficina d’Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil ha realitzat el curs “ Implantació i simulacres del Document Únic de Protecció Civil (DUPROCIM). Aplicació Protecció Civil Operativa Municipal (PCOM)”.

Ir arriba

Normativa

S’aprova la Llei 11/2022, de 29 de desembre, de millorament urbà, ambiental i social dels barris i les viles

La implementació de la llei esdevindrà una oportunitat pels ens locals per reprendre la regeneració integral de les àrees urbanes amb necessitats especials.

Ir arriba

Altres

El Servei de Consultes de la Gerència de Serveis d’Habitatge, Urbanisme i Activitats (Consultes GSHUA) plenament consolidat el seu sisè any de funcionament.

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua