Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Març 2023 - #116

Cursos i jornades

Parlem de la relació de l’habitatge amb la cohesió en dues jornades organitzades per l’Àrea d’Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial

La jornada "Entendre el territori des de la cohesió social" es va fer a Viladecavalls i la jornada  “La cohesió territorial al Vallès Oriental: connectivitat, habitatge i sostenibilitat turística”, es va fer a Sant Celoni.

El diputat de l’Àrea d’Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial Marc Verdaguer, acompanyat per la vicepresidenta segona de la Diputació, Carmela Fortuny, va inaugurar la jornada "Entendre el territori des de la cohesió social", que va fer-se el 25 de gener a Viladecavalls. El mateix Verdaguer va inaugurar la sessió celebrada el dia 21 de febrer a Sant Celoni, que va estar dedicada a debatre sobre la cohesió territorial en termes de connectivitat, habitatge i sostenibilitat turística, amb càrrecs electes del Vallès Oriental.

A la seva intervenció a Viladecavalls, Verdaguer va defensar que les administracions públiques han de treballar «plegades per fer plans que permetin tenir un territori més equilibrat i cohesionat» i que calen «unes polítiques de benestar innovadores que permetin tenir les mateixes oportunitats, visquis on visquis del país». Per la seva part, Carmela Fortuny va recordar que «la missió dels governs locals continua sent la de defensar l'interès públic o col·lectiu, el que ha canviat és la forma de governança». La vicepresidenta segona de la Diputació de Barcelona va recalcar que «si volem pobles i ciutats, territoris que garanteixin la igualtat d'oportunitats, la cohesió social i l'equitat, és important que des del municipalisme aprofitem la fortalesa de la proximitat amb la ciutadania»; a més d’enfortir «la capacitat de liderar la cooperació entre els actors que operen en la complexa xarxa urbana, sense defugir de les nostres obligacions».

La jornada de Viladecavalls va aprofundir en la importància que la planificació territorial asseguri la cohesió social, entenent aquesta com una condició per a l'estabilitat socioeconòmica i com a principi de justícia social i exercici democràtic. S’hi va abordar aquest repte des de diferents perspectives interrelacionades. S'hi va parlar d'habitatge accessible, de nous models industrials i de polítiques socials. La jornada de Sant Celoni va estar dedicada a debatre aspectes com la connectivitat, l’accés a l’habitatge i el turisme sostenible i com s'apliquen a la comarca del Vallès Oriental.

L’Oficina d’Habitatge va estar present a les dues jornades per oferir algunes dades clau sobre la situació de l’habitatge a la demarcació i explicant el suport que la Diputació de Barcelona ofereix a la planificació i el desplegament de polítiques d’habitge.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #116 - Març 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua