Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Març 2023 - #116

Cursos i jornades

Trobada Digital: Presentació i debat entorn a la participació i comunicació de les agendes urbanes locals

La Comunitat de Coneixement de La Xarxa de les Agendes Urbanes Locals (XAUL) va celebrar una sessió virtual, on es va presentar dos estudis metodològics realitzats en el marc del Projecte Impuls de les Agendes Urbanes Locals.

El dia 30 de gener es va celebrar una trobada digital a la Comunitat de Coneixement de La XAUL (Xarxa de les Agendes Urbanes Locals).

L'objectiu va ser generar un espai d'intercanvi dels processos i aprenentatges adquirits en l'elaboració de les Agendes Urbanes Locals des de l'explicació de dos dels estudis metodològics desplegats per la Diputació de Barcelona i que ofereixen eines als ens locals per a avançar en el desenvolupament de l'elaboració de les seves agendes.

A la primera part de la trobada l’equip redactor, Raons Públiques va realitzar l’exposició i va conduir el debat sobre els continguts de l’"Estudi i proposta metodològica de processos participatius vinculats a les Agendes Urbanes Locals". El treball té un doble vessant: D’una banda, recull els resultats de les enquestes i entrevistes realitzades als ens locals immersos en el procés de redacció o implementació de l’agenda urbana, per tal de caracteritzar les diferents situacions de partida, processos de participació realitzats i necessitats. D’altra, ofereix als ens locals eines útils per desplegar una estratègia de participació durant el procés de redacció de la seva agenda urbana local.

A la segona part Ciudadano Kane, va presentar el treball realitzat, que ofereix pautes i identifica elements clau en el procés de comunicació d’una agenda urbana local, sempre cercant adaptar-se a les necessitats i particularitats dels ens locals.

La sessió va comptar amb la participació de 45 persones membres de la comunitat virtual representants de les entitats que formen la Xarxa de les Agendes Urbanes Locals. Va ser conduïda per personal del Servei d'Urbanisme, els ponents dels equips redactor dels estudis sectorials, i va comptar amb la col·laboració del Servei d'Agenda 2030 i Participació que va presentar el recurs econòmic de suport a les AUL dins el Catàleg de Servei 2023: Finançament per impulsar la participació ciutadana en l'Agenda 2030 o l'Agenda Urbana Local.

 

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #116 - Març 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua