Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Març 2023 - #116

Cursos i jornades

Webinar - Els fons europeus com a oportunitat per a l’impuls de les agendes urbanes locals

La Xarxa de les Agendes Urbanes Locals acull una sessió informativa sobre els Fons europeus, nou període de finançament i l’oportunitat que suposen per a la implementació de les agendes urbanes locals.

El passat 22 de febrer, en el marc del Projecte Transformador Impuls de les Agendes Urbanes Locals, la XAUL va organitzar el webinar: Els fons europeus com a oportunitat per a l’impuls de les agendes urbanes locals, on es van exposar conceptes clau de les convocatòries i de les oportunitats de finançament per a projectes i iniciatives existents dins el nou Marc Financer Pluriennal 2021-2027 i els fons NextGeneration, i es van donar orientacions i  recomanacions als ens locals que volen implementar accions i projectes vinculats a les seves agendes urbanes locals.

La jornada estructurada en quatre ponències d’experts de la Diputació de Barcelona, va ser presentada per la Maria Xalabarder, Gerent de GSHUA, qui va destacar l’alineament de les convocatòries amb el desenvolupament de les Agendes Urbanes Locals:

  1. Introducció al Marc Financer Plurianual 2021-2027 i als Fons NextGenerationEU. Olívia Paton, cap de l’Oficina d’Europa i Estratègia Internacional, va oferir un breu repàs al marc estratègic i va explicar com es distribueixen els Fons Europeus, particularment en el cas de Catalunya.

  2. Convocatòries NextGenerationEU d’interès pel món local. Maria Lúria, responsable de la Unitat Next Diba, es va centrar en les convocatòries NextGeneration des de tres òptiques: Les convocatòries obertes que són d'interès pel món local, el suport que existeix als governs locals i les recomanacions per a la gestió dels fons NextGenerationEU.

  3. El suport de l’Oficina d’Habitatge en relació amb els programes NextGenerationEU. David Mongil, cap de l’Oficina d’Habitatge, va ampliar la informació sobre els Fons NextGenerationEU, en particular sobre els programes destinats a la rehabilitació i construcció d'habitatge social.

  4. Convocatòries del Marc Financer Plurianual 2021-2027.

Per finalitzar la sessió, el Gerard Mayol, cap de la Unitat de Fons i Programes europeus, es va centrar en el MFP2021-2027.

La sessió va ser conduïda per Paisaje Transversal i va comptar amb més de 40 participants.

 

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #116 - Març 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua