Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Maig 2023 - #117

Urbanisme

Es posa en marxa la Comunitat de Coneixement d’Urbanitzacions amb Dèficits Urbanístics (UDUs)

En marxa la Comunitat de Coneixement d’Urbanitzacions amb Dèficits Urbanístics (UDUs) amb la finalitat d’ampliar i millorar el suport que ofereix als ens locals de la demarcació.

El passat 17 de març, el Servei d’Urbanisme va presentar la Comunitat de Coneixement d’Urbanitzacions amb dèficits urbanístics a través d’un webinar en el que es van connectar 109 persones. Es posa en marxa així un nou espai relacional, d’intercanvi i aprenentatge estable, adreçat a tots els ens locals de la demarcació que tenen UDUs en el seu terme municipal així com a tots aquells agents implicats en la gestió i regularització d’aquests teixits urbans deficitaris. La Comunitat virtual està integrada, a data d’avui, per 157 persones procedents de 72 ajuntaments de la demarcació de Barcelona que han volgut sumar-s’hi; una xifra que s’anirà ampliant a mida que esdevingui d’interès i utilitat per tots els agents implicats en la resolució de la problemàtica.

Maria Xalabarder, Gerent de Serveis, va presentar la sessió  i la va contextualitzar en el marc del Programa d’Urbanitzacions amb dèficits urbanístics que desplega la gerència des del 2018, que té per finalitat donar suport als ens locals de la demarcació en la regulació i gestió d’aquests teixits urbans. Seguidament, Ferran Barba, cap del Servei d’Urbanisme, va exposar les principals dades del fenomen a la demarcació de Barcelona i els estudis d’anàlisi que s’han realitzat fins a la data. A continuació, Lorena Perona, Responsable d’Estratègies Urbanes del Servei d’Urbanisme, va exposar els objectius de la Comunitat i el detall de funcionament de la mateixa.

La Comunitat virtual d’UDUs es configura com a espai relacional per afavorir la transmissió i generació de coneixement i la creació d’aliances i col·laboració entre tots els agents implicats. Aquesta nova eina complementa el suport tècnic específic i individualitzat que s’ofereix als ens locals a través del del Catàleg de Serveis.

Al final de la sessió, es va obrir un torn de paraula en el que es van plantejar dubtes i es van fer aclariments.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #117 - Maig 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua