Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Maig 2023 - #117
Ir arriba

Monogràfic

El passat 17 de març es va publicar al DOGC la Llei 3/2023 , del 16 de març, de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic per al 2023, també coneguda com a Llei d’acompanyament als Pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2023, que recull un conjunt de modificacions de la normativa sectorial que afecta diverses lleis pel que fa a habitatge, urbanisme i activitats regulades, i que va entrar en vigor el 18 de març.

Ir arriba

Destacat

Dins del cicle de col·loquis "Parlem de..." on periòdicament es presenten publicacions sobre temes d’interès per al món local i per a la ciutadania en general, la Llibreria de la Diputació de Barcelona va acollir el passat 9 de març la presentació de dos llibres dedicats a les necessitats d'habitatge del municipis petits i rurals. La presentació va ser introduïda per Carmela Fortuny, Vicepresidenta segona de la Diputació de Barcelona.

Ir arriba

Habitatge

Els ajuntaments de Berga i Badia del Vallès ja compten amb un Pla Local d’Habitatge pel sexenni 2022-2027

El PLH defineix les polítiques d’habitatge partint de l’anàlisi i la diagnosi de la situació de l’habitatge i de la realitat socioeconòmica i territorials d’un municipi.

L’Oficina d’Habitatge lliura quatre Programes d’actuació municipal d’habitatge

Els Programes d’actuació municipal d’habitatge han sigut lliurats als municipis de Sant Fruitós de Bages, Sant Feliu de Codines, Masquefa i Tona.

Visitem la rehabilitació d’antics equipaments municipals de Saldes i la seva transformació en ús residencial

“El cas de Saldes: rehabilitació i mobilització del parc públic d’habitatges” va ser la cinquena edició del Cicle de visites “Les polítiques d’habitatge dels municipis petits”.

L’Exposició itinerant Rehabilitem visita els municipis de Centelles i Sant Cugat del Vallès

L’exposició explica els beneficis de la rehabilitació i dona orientacions bàsiques a les persones interessades en rehabilitar el seus habitatges i edificis.

Iniciada la sessió de treball del segon grup de l’Espai Promovem “Projecte i obra”

El passat 11 d’abril va tenir lloc la primera sessió de treball del grup de treball “Licitació de projecte, obra i projecte més obra en el marc dels NGEU”.

Ir arriba

Urbanisme

Santa Maria d’Oló ja disposa del document d’Avanç del Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM)

El 30 de març el ple municipal va aprovar l’Avanç de POUM per substituir les vigents Normes subsidiàries de planejament de més de 30 anys d’antiguitat.

Lliurat a l’Ajuntament de Premià de Mar el DIES sobre els estudis previs d’una possible modificació de POUM

El Servei d’urbanisme ha lliurat el document de diagnosi i estratègies sobre els estudis previs per a la redacció de la modificació de POUM per regular l’habitatge a plantes baixes del municipi.

Subirats aprova la Modificació puntual de POUM en l’àmbit del PEU SNU-3 “Ampliació d’equipaments”

El passat 22 de març, l’Ajuntament de Subirats va aprovar inicialment la Modificació puntual del POUM a l’àmbit del PE SNU-3 “Ampliació d’equipaments” lliurada a principis de març.

Lliurat a l’ajuntament de Castellfollit del Boix l’estudi “Propostes d'ordenació d'un aparcament“

L’ajuntament  de Castellfollit del Boix va sol·licitar al Servei d’urbanisme un estudi que avalues la possibilitat d’adequar uns terrenys com a aparcament de vehicles.

Es posa en marxa la Comunitat de Coneixement d’Urbanitzacions amb Dèficits Urbanístics (UDUs)

En marxa la Comunitat de Coneixement d’Urbanitzacions amb Dèficits Urbanístics (UDUs) amb la finalitat d’ampliar i millorar el suport que ofereix als ens locals de la demarcació.

Presentació del recull de projectes de les edicions 2019 i 2020 del Màster Universitari d’Arquitectura de l’ETSAV

El passat 30 de març es va presentar públicament a Cardona un recull de projectes de les edicions dels anys 2019 i 2020 del Màster Universitari d’Arquitectura de l’ETSAV.

Ir arriba

Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil

Finalitza la redacció i implementació dels DUPROCIM de diversos municipis de la demarcació

S’ha lliurat, implementat i incorporat la cartografia del DUPROCIM a diversos municipis.

Implantació del PCOM (Protecció Civil Operativa Municipal) a 3 municipis de la demarcació

Lliçà d’Amunt, Mataró i Calders ja disposen de l’aplicació PCOM.

Lliurament del Programa d’Autoprotecció del pavelló poliesportiu de Calldetenes

El Pla d’Autoprotecció (PAU) donarà resposta adequada a les possibles situacions d’emergència que puguin produir-se al pavelló del municipi.

Participem a la Jornada de la seguretat en els museus adreçada al món local

La Jornada informativa, adreçada als directors de seguretat dels museus, va tenir lloc al Pavelló Garbí del recinte de la Maternitat.

Ir arriba

Cursos i jornades

Celebrat el primer dels quatre cursos d’Introducció a l’Acció Urbanística Local

Aquest primer curs d’Introducció a l’acció urbanística local, ha ofert una aproximació als principis generals, als conceptes legals bàsics i als agents que intervenen en l’urbanisme des de l’òptica dels ens locals.

Finalitzat el curs de Sistemes de protecció passiva contra incendis dels edificis

L'objectiu del curs era formar als tècnics municipals sobre la necessitat d'exigir una correcta instal·lació, certificació i manteniment dels productes de protecció passiva que s'instal·lin en edificis o infraestructures.

Organitzem una sessió informativa sobre el finançament i els avantatges fiscals dels fons Next Generation

El passat dia 27 de març va tenir lloc la tercera d’aquestes càpsules formatives anomenada: “Espai de la Xarxa de Serveis Locals d’Habitatge: Càpsula formativa sobre finançament i fiscalitat”.

S'inicia el curs “Gestió local de l’ús anòmal de l’habitatge” organitzat per l'Oficina d'Habitatge

El curs organitzat per l'Oficina d'Habitatge constarà d’onze sessions que es faran cada dimecres de forma entre el 19 d’abril i el 5 de juliol.

Ir arriba

Altres

La GSHUA participa en el 3r Congrés Internacional de Paisatge Urbà ICOUL Barcelona 2023, un fòrum internacional, dedicat a la difusió d'estratègies i instruments de gestió dels usos del paisatge urbà.

El passat 28 de març va tenir lloc a l’Espai Francesca Bonnermaison la IX Jornada Xarxa Local SITMUN organitzada per l’Oficina Tècnica de Cartografia i SIG Local amb l’objectiu de donar a conèixer tot un ventall de dades geogràfiques, projectes i utilitats que es posen a l’abast dels ens locals per a la gestió del seu territori, a través de la plataforma SITMUN.

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua