Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2023 - #119

Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil

Actualització de la Guia per l'elaboració dels plans i programes de verificació d'activitats comunicades

L'actualització de la Guia per a l’elaboració de plans de verificació d’activitats comunicades, adaptant els models de protocols d'actuació i d'actes d'inspecció,  a la normativa vigent.

L’Oficina d’Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil, ha actualitzat la Guia per a l’elaboració de plans de verificació d’activitats comunicades, adaptant els models de protocols d'actuació,  a la normativa vigent.

La Guia, elaborada des de la Gerència de serveis d’Habitatge, Urbanisme i Activitats, és una eina de suport i consulta pràctica en la redacció d’aquests plans i programes de verificació. També ha de permetre enfortir i adaptar els serveis d’inspecció municipals a les exigències normatives vigents.

Actualment, més del noranta per cent de les activitats estan sotmeses al règim de comunicació prèvia. Això implica que el control administratiu d’aquestes activitats , es realitza ex post, mitjançant inspeccions o actuacions de verificació, quan l’activitat ja s’ha implantat i ha començat a funcionar.

L’objectiu d’aquesta verificació és garantir que les activitats compleixen amb els requisits de seguretat, protecció al medi ambient, salubritat i tranquil·litat que els són exigibles, per així millorar la qualitat de vida dels ciutadans i, alhora, facilitar l’activitat econòmica.

Els ajuntaments que vulguin elaborar el seu pla i programa de verificació poden trobar  la Guia actualitzada per a l’elaboració de plans de verificació d’activitats comunicades  en el següent enllaç: https://www.diba.cat/web/hua/oa/plans-verificacio.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #119 - Octubre 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua