Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2023 - #119

Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil

Implantació del PCOM (Protecció Civil Operativa Municipal) al municipi d’Arenys de Mar

El PCOM és una aplicació informàtica de la Diputació de Barcelona en suport web i adaptada a dispositius mòbils.

El PCOM facilita la coordinació en situació d’emergència, dona suport als actuants locals en la gestió del risc, facilita l’avaluació d’emergències i permet una actualització dels plans de protecció civil municipal. Aquesta aplicació també serveix per a la implantació dels plans i la realització dels simulacres. L’objectiu del PCOM es convertir el DUPROCIM (Document únic de protecció civil municipal) en una eina realment operativa.

La implantació del PCOM implica la implantació de la pròpia eina, l’accés a les persones encarregades de gestionar-la amb el corresponent perfil i la formació a les persones usuàries.

EL PCOM permet, entre d’altres, registrar avisos d’emergència i activar i desactivar el pla d’actuació municipal per al risc que correspongui, realitzar la notificació de l’activació i desactivació del pla d’actuació municipal al CECAT (Centre de Coordinació Operativa de Catalunya) via correu electrònic, mantenir la comunicació entre els diferents actuants del comitè d’emergències municipal, fer avisos als elements vulnerables via SMS i mantenir actualitzat l’organigrama de l’emergència i contactes.

És una assistència de prestació continuada realitzada per la Gerència de Serveis d’Habitatge, Urbanisme i Activitats amb mitjans propis, ja que l’accés a l’aplicació i els compromisos de les parts es mantenen durant tota la vigència de l’assistència. Entre ells, el compromís de l’Ajuntament de mantenir el DUPROCIM actualitzat.

El municipi d’Arenys de Mar s’incorpora al grup de municipis de la demarcació de Barcelona que ja disposen de PCOM, el qual es va lliurar el 10 d’octubre de 2023.

El PCOM suposa un canvi de paradigma en la gestió de les emergències, incorporant les noves tecnologies per tal de millorar els mecanismes de prevenció, comunicació, gestió, resposta i manteniment i actualització de les dades.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #119 - Octubre 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua