Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2023 - #119

Urbanisme

Cànoves i Samalús ja disposa del document de diagnosi i estratègies per la regularització de dues urbanitzacions

El document recull les propostes per regularitzar les dues urbanitzacions amb dèficits: Ca l’Esmandia i Can Sebastianet.

Les urbanitzacions de Can Sebastianet i Ca l’Esmandia s’ubiquen a l’extrem sud-est del terme municipal de Cànoves i Samalús, en contacte amb els termes de Sant Pere de Vilamajor i Les Franqueses del Vallès, respectivament. L’origen temporal és incert però les primeres edificacions datarien de la dècada dels anys 60. Es tracta de dos urbanitzacions amb el desenvolupament urbanístic aturat, tot i que amb moments i realitats diferents.

La urbanització Ca l’Esmandia, situada en continuïtat al terme de les Franqueses del Vallès, presenta un elevat grau de consolidació edificatòria. No obstant això, no ha estat recepcionada en la seva totalitat atès les mancances en els serveis urbanístics bàsics. L’any 2015, l’associació administrativa de cooperació d’aquesta urbanització signa un conveni amb l’ajuntament per poder afrontar l’elevat cost de les obres pendents amb un plantejament de desenvolupament en quatre fases. En l’actualitat, només s’han assolit les dues primeres destinades a refer l’asfaltat dels vials, el clavegueram i a redactar el projecte de reparcel·lació econòmica.

Can Sebastianet, situat amb continuïtat al terme municipal de Sant Pere de Vilamajor, actualment no disposa del projecte de reparcel·lació inscrit al registre de la propietat, ni de les cessions materialitzades, ni de la recepció de les obres d’urbanització. Té els serveis urbanístics bàsics, però el seu desenvolupament urbanístic es va aturar el 2007 amb el projecte d’urbanització i necessita d’una nova reparcel·lació.

El document lliurat proposa diverses estratègies individualitzades per assolir la seva regularització. Detalla les possibles solucions i actuacions a desenvolupar, la repercussió econòmica i les possibles fases d’execució.  EI treball lliurat, desenvolupat en dues fases, aporta un coneixement tècnic que contribuirà a la presa de decisions per part de l’Ajuntament.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #119 - Octubre 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua