Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2023 - #119

Urbanisme

Lliurat a l’ajuntament de Viver i Serrateix el document de Diagnosi i Estratègies

El Servei d’Urbanisme ha lliurat a l’ajuntament de Viver i Serrateix el document de Diagnosi i Estratègies que recull les propostes d’actuació en relació al planejament  general del municipi.

El terme municipal compta amb tres pobles: Serrateix, que n’és el principal, Viver i Sant Joan de Montdarn. Tots tenen el poblament format per masies disseminades amb l´església parroquial com a centre; només Serrateix té un petit nucli al voltant del restaurant Cal Fuster.

Des del punt de vista de l’ordenació territorial, està sotmès a les directrius del Pla territorial parcial de les Comarques Centrals (PTPCC), aprovat definitivament al 2008. Pel que fa al  planejament urbanístic general, queda regulat per les Normes de planejament urbanístic (NPU) aprovades definitivament l’any 2015. Durant aquest període, s’han tramitat únicament el Pla especial urbanístic per a la identificació de les masies i cases rurals en sòl no urbanitzable susceptibles de recuperació i preservació que va ser aprovat definitivament al 2011 i ratificat el text refós al 2018.

En aquest context, el document de Diagnosi i Estratègies (DIES)  estudia tots els aspectes i temàtiques necessàries per valorar el planejament vigent, el seu grau de desenvolupament i consolidació, així com els condicionants demogràfics, econòmics i ambientals, i la seva viabilitat.

La segona fase d’Estratègies i Propostes recull el contingut propositiu del treball. En aquest sentit, es plantegen les possibles alternatives viables que podran donar sortida a les problemàtiques, necessitats i desajustos observats durant la primera fase. Especialment la necessitat de donar resposta a la manca d’habitatge. El document proposa solucions en tres àmbits principals: el replantejament i millora del creixement del nucli de Serrateix, la gestió del parc edificat i el sòl no urbanitzable, i el model de desenvolupament a llarg termini del municipi.

En general el document conclou establint un possible full de ruta de cara a la adequació del planejament urbanístic a la realitat que requereix el municipi. Aportant un coneixement tècnic que contribuirà a la presa de decisions per part de l’Ajuntament.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #119 - Octubre 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua