Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2023 - #119

Urbanisme

Es lliura a Esparreguera l’Estudi de l’estat urbanístic i possibles estratègies d’actuació

El document permetrà a Can Vinyals plantejar estratègies per completar la gestió urbanística de la urbanització.

La urbanització de Can Vinyals s’emplaça a l’extrem nord del terme municipal, al límit amb Olesa de Montserrat, i en proximitat a la Colònia Sedó, al peu del traçat del riu Llobregat. Actualment és la darrera de les tres urbanitzacions del municipi que manca per regularitzar.

Després que una sentència de l’any 2013 anul·lés el POUM de 2005, el planejament general vigent és la Revisió del Pla General d’Ordenació Urbana de 1984 amb les revisions posteriors, amb un Text refós aprovat definitivament el 1996. Segons aquest PGOU, Can Vinyals es classifica com a sòl urbà no consolidat, amb un polígon d’actuació a càrrec dels propietaris que no es va arribar a tramitar mai. El gran nombre de propietaris de la urbanització, sovint amb diferents interessos, va dificultar la seva gestió. Actualment, s’està redactant un nou POUM que va ser aprovat inicialment al gener del 2022.

L’Estudi lliurat, en una primera fase, realitza un anàlisi exhaustiu de l’àmbit seguit per una diagnosi que mostra la complexa problemàtica de la urbanització. A la segona fase del treball, presenta un ventall d’estratègies que plantegen diferents alternatives de com fer-hi front. Cadascuna d’elles incorpora les actuacions a realitzar, un calendari, un pressupost etc... Així com també una valoració dels pros i contres de cadascuna de les estratègies.

Aquest document, contribuirà a la presa de decisió per part del govern local de l’opció més adequada de forma prèvia a l’activació de les figures o instruments urbanístics pertinents, i contribuirà a la redacció del POUM del municipi en pro de la regularització d’aquesta urbanització.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #119 - Octubre 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua