Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2023 - #119

Cursos i jornades

Gestió d’Emergències Municipals i Protecció Civil: Espai d’experiències. Explosió i incendi edifici habitatges a Sant Feliu de Llobregat 31-12-2021

El 25 d'octubre es va celebrar la Jornada de Gestió d’Emergències Municipals i Protecció Civil adreçada al personal tècnic i polític.

L’Oficina d’Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil ha organitzat la Jornada de Gestió d’Emergències Municipals i Protecció Civil adreçada al personal tècnic i polític encarregat de dur a terme les tasques de protecció civil municipal.

Aquesta jornada, ha estat dedicada al cas real de l’explosió i incendi de l’edifici d’habitatges que va succeir a Sant Feliu de Llobregat del dia 31 de desembre de 2021. L’objectiu ha estat el d’afavorir un espai de reflexió pràctic que permeti posar en comú els reptes operatius dels ens locals davant les emergències, així com compartir les bones pràctiques de la ma dels seus responsables i també per poder millorar la resiliència dels municipis a partir de l’anàlisi de casos reals.

Els representants de l’ajuntament i els dels diferents cossos operatius, de seguretat i protecció civil, han exposat com es va gestionar l’emergència durant els primers moments, la intervenció realitzada, l’assistència a les persones damnificades, la post emergència i la tornada a la normalitat.

L’exposició d’aquest cas real ha servit de base per fer una reflexió conjunta sobre quines accions van anar bé, quines es poden millorar i com afavorir una coordinació operativa a escala municipal per donar la millor resposta possible davant les emergències.

La valoració dels assistents a aquesta Jornada d’anàlisi de situacions verídiques d’emergència ha estat molt positiva.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #119 - Octubre 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua