Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2023 - #119

Habitatge

Vic disposa del Pla Local d'Habitatge pels anys 2022-2027 per a detectar les necessitats en matèria d’habitatge del municipi i definir els mitjans per donar-hi resposta

Aquest document tècnic, estratègic i de planificació serveix per definir les estratègies a desenvolupar des del govern local per millorar les condicions d’accés i permanència a l’habitatge.

El PLH de Vic detecta les necessitats en matèria d’habitatge del municipi i defineix els mitjans per donar-hi resposta. Amb aquest propòsit el document s’estructura en tres fases: una primera fase d’anàlisi i diagnosi, una segona fase de pla d’acció i una tercera fase de tramitació.

De l’anàlisi s'extreu que aquesta població és un àrea de demanda forta i acreditada i haurà de complir amb l’Objectiu de solidaritat urbana que estableix la llei pel dret a l’habitatge. La ciutat ha experimentat un procés de maduració i envelliment de la població així com un empitjorament de la situació de les llars més vulnerables, un augment dels habitatges compartits, i l’existència d’una important demanda d’habitatge de lloguer

Per donar resposta a les necessitats detectades s’han concretat cinc reptes: ampliar el parc d’habitatge social i assequible, revertir la segregació residencial, promoure l’activació d’habitatges i edificis buits, acompanyar la rehabilitació i millora de l’eficiència energètica i l’accessibilitat, i vetllar per a que totes les persones puguin accedir i mantenir el seu habitatge. Es planteja abordar aquests reptes a través de 4 mecanismes: el reforç dels equips i del lideratge de l’OHL en la política d’habitatge municipal; l’impuls de la col·laboració amb les entitats socials; l’optimització dels recursos i iniciatives existents; i la  coresponsabilització d’entitats i agents privats.

Tots aquests reptes es concreten en vint actuacions. Entre aquestes destaquen: l’impuls de la rehabilitació, la millora de l’eficiència energètica, l’impuls de les energies renovables o la promoció de la salut en l’habitatge. El PLH de Vic també contempla la captació d’habitatge privat, l’ampliació del patrimoni municipal, l’impuls a l’habitatge de lloguer. Finalment el document fa propostes per reforçar la prevenció per evitar la pèrdua de l’habitatge, l’acompanyament als habitatges compartits, i l’atenció i intervenció en els immobles en situació d’ocupació irregular. L’execució del conjunt de totes les actuacions suposaria ampliar el parc d’habitatge assequible i social en unes 500 unitats al llarg de la vigència del pla.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #119 - Octubre 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua