Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Desembre 2023 - #120

Habitatge

Finalitzat el termini de sol·licituds de la convocatòria d'ajuts econòmics per a l’Adquisició d’Habitatges d'aquest 2023

El 30 de setembre va finalitzar el termini de sol·licitud de l’ajut per a l’Adquisició d’Habitatges de la convocatòria d’aquest 2023.

Aquesta línia d’ajuts econòmics permet que els ajuntaments adquireixin habitatges mitjançant l’exercici del dret de tanteig i retracte i l’adquisició a preu per sota mercat.

L'Oficina d'Habitatge, en la convocatòria d’enguany, ha concedit un milió d’euros de subvencions als municipis per comprar habitatges. Es tracta d’habitatges propietat d’entitats financeres o fons d’inversió adquirits en processos d'execució hipotecària o mitjançant compensació o pagament de deutes i també de compres fetes a preu per sota mercat, amb l’objectiu d’ampliar el parc municipal d’habitatge. Aquest any han rebut l’ajut 21 ajuntaments que han adquirit també 21 habitatges pels quals han rebut un import de fins a 50.000 euros per ajuntament.

Des de l'inici del recurs al 2016, la Diputació de Barcelona ha destinat 4.465.200 euros a subvencionar l’adquisició d’habitatges per part dels ens locals de la demarcació, que han servit per comprar 113 habitatges. L’import concedit ha servit per finançar, de mitjana, quasi dos terços dels costos d’adquisició. Amb aquestes compres s’ha pogut incrementar l’oferta d’habitatge assequible i social dels municipis.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #120 - Desembre 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua