Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Desembre 2023 - #120

Habitatge

Lliurem les "Estratègies per a la gestió del parc d’habitatge social, assequible i de qualitat al municipi de Caldes de Montbui”

L’estudi proposa instruments de gestió del parc d’habitatges amb especial atenció als diferents aspectes relacionat amb el procés d’adjudicació.

L’Ajuntament de Caldes de Montbui és titular d’un conjunt d’habitatges heterogeni, de diferents procedències i tipologies: habitatges amb protecció oficial, allotjaments dotacionals, habitatges en règim cooperatiu, habitatges lliures del patrimoni municipal de sòl i d’habitatge, habitatges de la borsa de mediació per al lloguer social, etc.  

Una de les línies estratègiques del programa municipal d’habitatge ha estat l’ampliació del fons municipal d’habitatges socials, ateses les creixents dificultats per mobilitzar els habitatges de titularitat privada cap a la borsa de lloguer de mediació social i pal·liar, d’aquesta manera, la mancança d’habitatge assequible al municipi. D’altra banda, la voluntat de l’ajuntament és cobrir la demanda d’habitatge social de lloguer de diferents col·lectius amb necessitats residencials diverses. Aquesta diversitat tant de recursos residencials com de destinataris, va portar l’Ajuntament a actualitzar  els criteris d’adjudicació d’habitatges socials del quals i a definir una estratègia de gestió del parc d’habitatge.

L’estudi lliurat s’ha desenvolupat en dues fases, una primera d’anàlisi i diagnosi i una segona de plantejament de propostes. La primera fase d’anàlisi i diagnosi, identifica els habitatges de titularitat municipal i defineix la seva naturalesa patrimonial i les característiques de l’actual gestió municipal. La segona fase proposa un conjunt de criteris per adaptar els criteris actuals d’adjudicació municipals a les diferents tipologies d’habitatges i destinataris. Així mateix, proposa la regulació d’altres aspectes de gestió que permetin una actuació àgil des del moment que l’habitatge passa a incorporar-se al fons municipal d’habitatges destinats a polítiques socials.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #120 - Desembre 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua