Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Desembre 2023 - #120

Urbanisme

Lliurat a l’Ajuntament de Centelles el document de Diagnosi i estratègies Regeneració urbana i transformació urbanística de la zona del Vapor

El document Diagnosi i estratègies (DI_ES) analitza i planteja estratègies per la transformació urbanística d’un buit urbà existent al nucli del municipi de Centelles, anomenat “El Vapor”.

El document s’elabora en dues fases, a la primera s’analitza l’estat actual del planejament i d’altres aspectes rellevants de l’àmbit, com les preexistències edificatòries, els usos provisionals existents o la seva topografia. En aquesta primera fase, també s’incideix especialment en l’anàlisi jurídic de la regulació urbanística continguda al planejament urbanístic general per l’àmbit d’estudi i es conclou que la modificació puntual del Pla general d’ordenació urbana del municipi és imprescindible per a la seva transformació. 

La segona fase del treball recull els criteris bàsics per la transformació de l’àmbit i amb aquests criteris s’elaboren quatre propostes d’ordenació que distingeixen, entre les zones i els sistemes, que defineixen els usos urbanístics, la gestió i la viabilitat i sostenibilitat econòmica per cada proposta. La transformació urbanística a usos residencial que es proposa treballa amb una  major dotació de sistemes i també amb la creació d’habitatge de protecció pública sense prioritzar l’aprofitament lucratiu de l’àmbit.

El document Diagnosi i estratègies de Regeneració urbana i transformació urbanística de la zona del Vapor, que havia estat ocupat per una fàbrica tèxtil actualment en desús, es configura com un document estratègic que recull algunes línies d’actuació per abordar la necessària modificació puntual del planejament urbanístic general d’aquest àmbit territorial amb una especial transcendència pel desenvolupament urbanístic del municipi de Centelles.

Així, el document pretén contribuir a la presa de decisió municipal respecte de com abordar la modificació d’un àmbit que es considera crucial per al desenvolupament urbanístic del municipi.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #120 - Desembre 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua