Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Desembre 2023 - #120

Urbanisme

L’Ajuntament d’Artés rep l’estudi de regeneració urbana del nucli antic d'Artés

L’estudi de regeneració urbana contribueix a la presa de decisió municipal i estableix el full de ruta a seguir en els propers anys per tal de revitalitzar el centre històric del municipi.

El nucli antic d’Artés, situat en un petit turó al nord del municipi, nasqué a redós del castell d’època medieval a partir del qual es configurà l’estructura urbana actual caracteritzada principalment per carrers de traça i parcel·lari irregulars. Aquesta disposició de la trama urbana ha condicionat el desenvolupament de la vida i de les activitats econòmiques provocant un èxode cap a les zones més planes i accessibles del municipi en les darreres dècades. Aquest abandonament dels habitatges i el progressiu tancament del comerç han conduit al nucli antic cap a un procés de degradació constant. És per això que l’Ajuntament d’Artés va sol·licitar al Servei d’Urbanisme un estudi que analitzes la situació actual i establis propostes d’actuació per tal de dinamitzar aquest àmbit i aconseguir atraure població jove del municipi.

En aquest sentit, el document de diagnosi i estratègia (DIES) incorpora una radiografia integral de la realitat del nucli històric i de les causes que han propiciat aquesta situació. També, el projecte ha comptat amb un procés participatiu que ha permès detectar les principals necessitats i demandes d’aquest àmbit, així com també traçar les principals línies d’actuació a implementar a futur.

Com a resultat, l’estudi estableix una sèrie d’estratègies i propostes de millora plantejades a partir de la diagnosi, i orientades a la regeneració del nucli antic d’Artés, i que s’estructuren a partir de cinc eixos transversals: l’equilibri territorial, la cohesió social, la posada en valor del nucli antic, la millora de l’ecosistema urbà i la corresponsabilitat público-privada.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #120 - Desembre 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua