Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Desembre 2023 - #120

Cursos i jornades

S’ha celebrat una altra edició del curs d’Actualització Normativa en matèria d’Activitats

Durant el mes de novembre s’ha impartit el curs d’Actualització Normativa en matèria d’Activitats Regulades en un total de 22 hores.

S’ha tractat d’adquirir coneixements sobre la normativa d’aplicació a les activitats i sobre les novetats normatives que s’estan treballant en els diferents àmbits, com ara els espectacles públics i activitats recreatives de caràcter extraordinari, les activitats no permanents desmuntables: Escenaris. Circs. Atraccions de Fira. Carpes i altres, les Fires i Mercats i les Festes tradicionals, l’Urbanisme: activitats en via pública o sòl no urbanitzable, les activitats en zona marítima-terrestre, els problemes que causa el soroll, les curses esportives en sòl no urbanitzable o la redacció i execució dels Plans d’Autoprotecció.

Els ponents, vint en total, han estat experts en diverses branques professionals  i amb llarga trajectòria en les matèries tractades, s’ha exposat i s’ha debatut amb els participants, els diferents aspectes que intervenen en la gestió de les activitats posant de manifest que es un tema transversal i que cal la implicació d’àrees dels ajuntaments tals com urbanisme, desenvolupament econòmic, turisme i d’altres.

Els assistents,  prop de cent tècnics municipals en l’àmbit de les activitats regulades, han participat activament en les ponències plantejant dubtes i exposant problemes que pateixen en el seu municipi. Això ha creat un clima de diàleg i intercanvi que ha enriquit les exposicions realitzades.

Per part de la Diputació de Barcelona hi han participar com a ponents Esther Morancho que ha exposat els canvis en la classificació activitats d’acord amb les modificacions de la Llei 3/2023, del 16 de març, de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic per al 2023 i també  Sònia Sanchez que ha donat la visió dels actes festius, des del punt de vista de la Protecció Civil.

Aquest curs ja està consolidat a l’oferta formativa de l’Oficina d’Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil i, edició rere edició, el nombre de sol·licituds supera amb escreix les places disponible.

Aquest curs completa el ja realitzat en el mes de juliol en la matèria de les activitats regulades. Amb la realització d’ambdós cursos s’ha volgut donar una visió global d’aquesta matèria.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #120 - Desembre 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua