Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Desembre 2023 - #120

Altres

L’alumnat del Màster de Planificació Territorial i Gestió Ambiental de la UB visita la GSHUA

El passat 3 de novembre una quinzena d’estudiants del Màster de Planificació Territorial i Gestió Ambiental de la Universitat de Barcelona (UB) van visitar la Diputació de Barcelona per conèixer de primera mà el suport que aquesta institució ofereix als ens locals.

L’alumnat del màster, de procedència internacional, aprofita l’estada a Barcelona per conèixer el funcionament de diferents administracions públiques dedicades a la planificació del territori i la gestió ambiental. En la sessió la Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats va explicar els recursos de suport que ofereix al món local.

Ferran Barba, cap del Servei d'Urbanisme, va obrir la sessió contextualitzant el suport de la Gerència en el marc de les competències i model organitzatiu de la Diputació de Barcelona; va explicar el suport del Servei d’Urbanisme a l’acció urbanística local. Seguidament, Pilar Cervantes, responsable de millora urbana, va explicar el suport que s’ofereix des de la Gerència en l’impuls de les Agendes Urbanes Locals.

A continuació, Benet Fuste, tècnic de l’Oficina d’Habitatge, va explicar als estudiants el suport que es dona als municipis en la planificació de polítiques locals d’habitatge des d'aquesta oficina i les diferents eines d’anàlisi de dades i de difusió del coneixement que es posen a disposició dels ens locals i va explicar breument en què consisteixen els plans locals d’habitatge.

Finalment, per part de l’Oficina d’Activitats Regulades i Programes de Protecció Civil, Sònia Pulido, responsable jurídica de l’oficina, va explicar el paper que tenen els municipis en les activitats regulades i el suport que els dona la Diputació de Barcelona per tal que puguin dur a terme aquesta missió. Francesc Morell, tècnic de la mateixa oficina, va parlar les obligacions del municipis en matèria de protecció civil i dels recursos que es dediquen per dur a terme aquestes actuacions.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #120 - Desembre 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua