Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Desembre 2023 - #120

Habitatge

L’Oficina d’Habitatge lliura l’estudi de viabilitat de rehabilitació de l’Antic Ajuntament a Santa Maria d’Oló

L’estudi projecta la creació de 4 habitatges de lloguer assequible i posa en valor un equipament en desús.

Santa Maria d’Oló disposa de poca oferta de lloguer al mercat lliure. Aquest fet, dificulta l’emancipació de la gent jove i el retorn al municipi després de cursar estudis universitaris. D’altra banda, la disposició d’un nou equipament ha permès reubicar serveis que es prestaven des de l’immoble d’estudi. L’edifici havia estat originalment la casa del secretari, el dispensari mèdic, l’Ajuntament i després l’escola de música, la ràdio i espai d’entitats.

L’edifici, que presenta un estat de conservació bo, té la planta baixa entre-solada, fet que dificulta l’ús d’aquest espai com a habitatge. Les dues plantes pis, permeten l’encaix de dos habitatges per planta de dues habitacions cadascun.

El treball lliurat és un document tècnic que vol facilitar la presa de decisions. Per fer-ho, proposa diverses alternatives per al desenvolupament i gestió d’un projecte d’habitatges de lloguer. L'estudi presenta dues possibilitats arquitectòniques, on varia l’ús de la planta baixa: una opció és fer 5 habitatges i trasters, i una altra és fer 4 habitatges, trasters i locals a la planta baixa. El treball lliurat també explora diferents escenaris per regularitzar jurídicament l'immoble: mantenir l’afectació al domini públic i qualificar de sistema d’allotjament dotacional o bé desafectar el domini públic. Finalment, l'estudi proposa diferents formes d'execució i finançament de la intervenció.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #120 - Desembre 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua