Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Desembre 2023 - #120

Normativa

Publicada al BOPB l’aprovació de la modificació del model d’Ordenança reguladora dels procediments d’intervenció municipal en l’edificació, en l’ús del sòl i el subsol (ORPIME)

El 23 de novembre d’enguany s’ha publicat al BOPB l’aprovació de la modificació del model d’Ordenança reguladora dels procediments d’intervenció municipal en l’edificació, en l’ús del sòl i el subsol (ORPIME) elaborat des del Servei d’Urbanisme de la Gerència de Serveis d’Habitatge, Urbanisme i Activitats (GSHUA), que incorpora una  versió del text consolidat, amb les modificacions i correccions vigents des de la seva primera publicació  al BOPB en data 21 de gener de 2021.

La publicació del llibre digital, en format PDF, està disponible a la Llibreria de la Diputació de Barcelona. Per sol·licitar l’arxiu editable ho podeu fer a través del canal de Consultes GSHUA. Si esteu interessats en rebre suport tècnic per a la definició i aprovació de l’ORPIME adaptada al vostre municipi, ho podeu sol.licitar en el marc del Catàleg de Serveis 2024 (recurs: de Suport en matèria urbanística).

La modificació aprovada incorpora en el model ORPIME les actualitzacions esdevingudes derivades de les modificacions legislatives amb incidència en els procediments d’intervenció urbanístics municipal que regula. Entre aquestes, cal destacar la modificació operada per la Llei 3/2023, del 16 de març, de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic per al 2023 en alguns dels articles del Text refós de la Llei d’urbanisme. A més, el nou text incorpora dos nous Annexos (referents a les autoritzacions d’usos i obres provisionals i a les actuacions en sòl no urbanitzables o urbanitzable no delimitat) i altres millores -no substantives- de detall o format, de resultes, en bona mesura, de la implementació de l’ORPIME en molts ajuntaments de la demarcació en els darrers dos anys. 

El model d’ordenança ORPIME, amb vocació d’estandardització, homogeneïtzació i simplificació del règim d’intervenció, es posa a disposició dels ajuntaments de la demarcació com una eina que els permeti implementar una regulació dels procediments urbanístics d’intervenció adaptada al marc jurídic vigent i que reculli la regulació de les llicències i les comunicacions, en concordança amb el Reglament sobre protecció de la legalitat urbanística, recollint, per als diferents procediments i en les annexes documentals que incorpora, la documentació requerida.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #120 - Desembre 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua