Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Desembre 2023 - #120

Habitatge

Els ajuntaments adherits a l’Espai Promovem fan balanç del primer any del projecte per al procés de promoció d'habitatge social i assequible

El passat 14 de desembre els ajuntaments que han participat a l’Espai Promovem es van reunir a Caldes de Montbui.

Durant el primer any del projecte s’hi ha adherit 20 ajuntaments i s’ha acompanyant la creació de més de 300 habitatges de lloguer assequible o social, per valorar el desplegament del programa i l’impacte que ha tingut en l’impuls de la construcció d’habitatge assequible.

L’Espai Promovem és un espai de reflexió, interrelació, creació i transferència de coneixement sobre el procés de promoció d'habitatge social i assequible, i de suport al desenvolupament d'actuacions d'habitatge d'obra nova i gran rehabilitació. El primer any de treball de l’Espai Promovem ha estat marcat per l’impuls a la construcció d’habitatges en lloguer social en edificis energèticament eficients que ha suposat el desplegament dels fons Next Generation EU (NGEU).

Des de l’Espai Promovem s’ha donat suport al desenvolupament d’actuacions que havien estat escollides per rebre aquest finançament –ha estat el cas de 15 dels municipis participants–, tot i que també s’ha assessorat municipis que es van adherir a l’espai després de la convocatòria NGEU. S’ha acompanyat 11 ajuntaments durant la fase de licitació, en diferents modalitats de gestió –directa o indirecta. En la major part dels casos els ajuntaments han utilitzat els models de plecs de l’Espai Promovem i han incorporat criteris d’industrialització i d’ambientalització treballats en el marc del projecte. Com a resultat d’aquest procés de treball es preveu la creació de més de 300 habitatges de lloguer assequible o social. A banda de repassar aquestes dades, la sessió també va servir per identificar els reptes que hi haurà en l’etapa post NGEU i que les noves edicions de l’Espai Promovem hauran de tenir en compte.

La jornada va acabar amb la visita a la promoció construïda amb sistemes industrialitzats “Habitatge jove Caldes de Montbui” amb la presència i acompanyament dels tècnics municipals i de l’equip d’arquitectura que ha dirigit el projecte.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #120 - Desembre 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua