Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Març 2024 - #121

Habitatge

Lliurat l’estudi de viabilitat d’obra nova en un solar municipal als “Tints” de Sant Pol de Mar

L’estudi, que desenvolupa una actuació proposada pel Programa d’Actuació Municipal d’Habitatge, preveu la creació de cinc habitatges socials i un local.

L'oficina d'Habitatge lliura a l’Ajuntament un treball per estudiar la viabilitat d'una solar municipal als "Tints" de Sant Pol de Mar.

L'Ajuntament disposa d’un solar del Patrimoni Públic del Sòl i Habitatge (PPSH) provinent de la cessió del 10% del desenvolupament d’un Pla de Millora Urbana als "Tints".  El document estudia les potencialitats i dificultats tècniques que presenta el solar. D’aquesta manera, s’ha considerat adient aprofitar el desnivell per generar mitja planta soterrani i evitar el reblert de terres. El resultat ha estat l’encaix d’una promoció de planta baixa i dues plantes pis, amb dos pisos per replà d’una habitació, que permet encabir cinc habitatges i un local comercial en planta baixa.

L’estudi descarta crear un segon habitatge en planta baixa ja que la seva ubicació impediria il·luminar correctament les estances; i també descarta crear aparcament en planta baixa perquè no hi hauria prou radi de gir. El document també avalua la viabilitat econòmica comparant dos supòsits: d’una banda, que l’Ajuntament actuï com a promotor i, de l’altra, que es busqui concertar l’obra amb un promotor privat.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #121 - Març 2024

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua