Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Març 2024 - #121

Altres

El projecte Lloguem! Yes, we rent de Mataró ha estat guardonat als premis Compromís Metropolità

El projecte i la cooperativa de llogateres Bloc Cooperatiu van ser premiats a la I edició dels Premis Compromís Metropolità.

El projecte premiat el passat 12 de desembre, ha rebut suport tècnic de l’Oficina d’Habitatge, que va tenir lloc a Santa Coloma de Gramenet.

El projecte Lloguem! Yes, we rent! i la cooperativa de llogateres que es va formar arran del projecte, Bloc cooperatiu van rebre el reconeixement en la categoria de "Missions 2030” com a distinció al programa, projecte o iniciativa que més contribueix a avançar en l’objectiu fonamental del Compromís Metropolità 2030, que és la reducció de desigualtats socials i territorials en el context d'emergència climàtica. Aquests premis són una iniciativa del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB) per reconèixer projectes alineats amb el nou pla estratègic “Compromís Metropolità 2030”.

L’objectiu del projecte és aprofitar propietats privades buides per crear un model cooperatiu d’habitatge assequible mitjançant la generació d’un estoc d’habitatges dirigits a famílies amb rendes baixes i mitjanes. Amb l’oferta d’un lloguer garantit i suport financer i organitzatiu per renovar les seves propietats, el projecte incentiva que les persones propietàries que tenen reticències a posar el seu habitatge en lloguer puguin llogar la seva propietat lleugerament per sota dels preus de mercat amb la garantia del suport de l’Ajuntament.

L’Oficina d’Habitatge de la Diputació de Barcelona ha donat suport tècnic i jurídic al projecte per desenvolupar els instruments de captació de nous habitatges –el disseny del model de contracte, l’articulació de garanties al cobrament, etc.–; transferir els resultats de l’experiència a través de la Xarxa de Serveis Locals d’Habitatge i promoure l’escalabilitat del projecte en l’àmbit provincial.

El projecte Lloguem! Yes, we rent! i Bloc Cooperatiu han estat premiat per la seva incidència en 3 missions diferents del Compromís Metropolità 2030: la missió d’Habitatge adequat perquè promou el lloguer assequible en el mercat privat i un canvi en les dinàmiques del mercat de lloguer; la missió d’Emergència ambiental i climàtica ja que els propietaris i propietàries que cedeixen el seu immoble reben subvencions per a la reforma i rehabilitació de l’habitatge amb el focus en la eficiència energètica; i la missió d’Economia innovadora i inclusiva ja que promou una iniciativa en forma de cooperativa de llogateres i representa un impuls de l’economia social i solidària per part de l’administració pública.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #121 - Març 2024

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua