Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Març 2024 - #121

Altres

L’Oficina d’Habitatge participa a la jornada “Habitatge i acció social. Polítiques públiques d’habitatge des del cooperativisme en cessió d’ús”

L'esdeveniment anava dirigit als responsables polítics i tècnics de l’administració local i a cooperatives d’habitatge per debatre sobre els reptes i les possibilitats del model de cooperatives en cessió d’ús.

La sessió, organitzada per Sostre Cívic i Ateneu Coòpolis, va tenir lloc el dia 12 de gener al Hub Social.

L’arquitecta de l’Oficina d’Habitatge de la Diputació de Barcelona, Lena Vidal Corsà, va pronunciar la ponència inaugural que portava per títol “El suport de l’Oficina d’habitatge als ens locals en la implementació de cooperatives en cessió d’ús”. La intervenció va consistir en un repàs de la trajectòria i l’evolució del suport que la Diputació de Barcelona ha ofert als ens locals per desplegar el model de cooperatives en cessió d’ús. També es van explicar els recursos de catàleg que li donen cobertura i es van mostrar els documents de suport i publicacions que es s’han elaborat i que estan a disposició dels ens locals. L’exposició es va tancar amb una sèrie de reflexions sobre les limitacions de la viabilitat econòmica, l’encaix amb l’habitatge de protecció oficial i els reptes de futur. Vidal va destacar que un dels reptes és adaptar el model a la realitat diversa dels 311 municipis de la província.

L’acte es va completar amb 2 taules rodones, una sobre experiències municipals amb la presència de Vilafranca del Penedès, Manresa i la Dinamo amb una actuació a Lleida, i l’altra sobre l’impacte social i mediambiental amb representació de comunitats energètiques i cooperatives sèniors.

La jornada es enregistrar en vídeo, que es pot veure al perfil de Youtube de Sostre Cívic.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #121 - Març 2024

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua