Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Març 2024 - #121

Urbanisme

Sant Cugat Sesgarrigues rep el Document per aprovació inicial de la Modificació puntual del POUM en l’àmbit dels PAU no desenvolupats

L’objectiu és revisar l’ordenació dels polígons d’actuació no desenvolupats, així com de les seves densitats, edificabilitat i les cessions, per garantir les necessitats del municipi.

El POUM de 2006 delimitava tres polígons (PAU-1, PAU-2 i PAU-4) que preveien unes densitats molt elevades i que en cas desenvolupar-se suposarien un augment poblacional desmesurat, no coherent amb les previsions de creixement del planejament territorial. L’any 2022 es va redactar un document de diagnosis i estratègies (DIES) que aprofundia sobre la problemàtica de la densitat d’habitatges dels PAU i preveia com una de les alternatives tirar endavant una modificació del planejament, opció adoptada per l’Ajuntament.

La proposta revisa la distribució de càrregues i beneficis dels polígons per tal de fer econòmicament viable el seu desenvolupament i redueix substancialment el sostre màxim permès i el nombre màxim d’habitatges previstos pel POUM. El document també augmenta substancialment el sostre destinat a habitatge de protecció pública arran de la nova legislació estatal en matèria d’habitatge.

Finalment, destacar que la proposta aporta un clar benefici en l’ordenació general del municipi, ja que la reordenació del PAU-2 reconsidera la façana urbana a la BV-2429 amb una volumetria més respectuosa amb l’entorn, facilitant també l’execució d’un passeig que actuï com a eix articulador sense modificar el traçat actual del vial. La reordenació d’aquest polígon també permet consolidar un model de creixement sostenible i equilibrat en el punt d’accés al nucli coherent amb el que establia el DIES.

El suport del Servei d’urbanisme finalitza amb el lliurament del document per a l’aprovació inicial. L’Ajuntament, un cop formalitzada  aquesta fase, demanarà informe als organismes afectats per raó de les seves competències sectorials i obrirà el preceptiu període d’informació.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #121 - Març 2024

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua