Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Març 2024 - #121

Urbanisme

Lliurat a l’ajuntament de Tavèrnoles el document d’aprovació inicial de la Modificació puntual de POUM en l’àmbit del PAU-1 Fussimanya

L’objectiu de la Modificació puntual de planejament és resoldre algunes de les disfuncions detectades i fer ajustos per tal de reduir els costos d’urbanització i garantir la seva viabilitat.

La urbanització Fussimanya, ubicada a l’extrem septentrional del municipi de Tavèrnoles, és fruit d’un procés d’urbanització iniciat a la dècada dels anys 70 al marge de cap instrument de planejament i de gestió urbanística en sòls d’origen rústic. Es tracta d’un teixit situat a la ribera del Ter sobre terrenys de topografia abrupta, amb pendents superiors al 20%,  i envoltada per l’Espai natural Guilleries-Savassona. D’aquest procés d’implantació irregular en el territori avui se’n deriven els principals dèficits i problemàtiques.

El POUM de l’any 2015, reconeix la urbanització però delimita un polígon d’actuació amb la finalitat de no dispersar més la urbanització i consolidar-la reduint l’àmbit.

L’any 2021 es va redactar un DIES (Diagnosi i estratègies d’actuació urbanística) Estudi pel desenvolupament de la urbanització Fussimanya que analitzava de manera detallada els antecedents, l’estat de la urbanització i va determinar una sèrie de possibles estratègies d’adequació per tal d’assolir la seva regularització, l’estratègia que es va considerar més idònia va ser la que dona peu a la present modificació de pla.

La modificació de planejament proposa redefinir el límit entre el sòl urbà i el sòl no urbanitzable (i per tant del polígon d’actuació) per evitar que algunes de les parcel·les consolidades quedin a cavall entre aquests dos règims de sòl. Això permetria mantenir les construccions i tanques actuals i per tant reduiria les indemnitzacions, contribuint així a la viabilitat de l’actuació. Així mateix, també es desclassifiquen vials i parcel·les no edificades que encara són propietat de la finca matriu.

L’Ajuntament, un cop formalitzada l’aprovació inicial, demanarà informe als organismes afectats per raó de les seves competències sectorials i obrirà el preceptiu període d’informació pública. El suport de la Diputació continuarà fins a l’aprovació definitiva i posterior publicació.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #121 - Març 2024

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua