Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Març 2024 - #121

Habitatge

Lliurem les “Estratègies per a l'elaboració d'un programa de cessió d’habitatges desocupats al municipi de Sant Pere de Riudebitlles”

El document descriu les actuacions per a la mobilització dels habitatges desocupats i aprofundeix  en el disseny d’un programa de cessió d’habitatges privats.

L’Ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles va demanar suport per a l’elaboració d’aquest estudi, d’una banda, perquè va detectar una manca d'oferta d'habitatge en règim de lloguer assequible al municipi, i de l’altra, perquè va constatar l'existència d'habitatges desocupats, alguns d’ells de persones propietàries privades que requerien una rehabilitació prèvia per a poder ser llogats, i d’altres de propietat d’entitats bancàries susceptibles de ser ocupats il·legalment.

L’estudi proposa un programa de cessió d’habitatge privat en favor de l’Ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles com a instrument per mobilitzar els habitatges desocupats del municipi. Igualment, l’objectiu del treball ha estat apuntar les diverses actuacions que pot dur a terme l’Ajuntament en l’àmbit de la intervenció en habitatges buits, amb la finalitat de proporcionar coneixement sobre l’ampli ventall d’actuacions que pot arribar a implementar –des de les accions de prevenció de la desocupació i al foment de l’ocupació, fins a actuacions coercitives i penalitzadores. En aquest sentit, aquestes estratègies exposen, de forma sintètica, aquests instruments amb la voluntat que l’Ajuntament pugui valorar la necessitat d’aprofundir més i, eventualment, implantar-ne alguna.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #121 - Març 2024

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua