Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Març 2024 - #121

Altres

La demanda i les necessitats d’habitatge centren la jornada de l’Observatori Metropolità de l’Habitatge (O-HB)

La diputada delegada d’Habitatge de la Diputació de Barcelona, Ana María Martínez va participar a la presentació de la jornada de l’O-HB “Demanda i necessitats residencials: Els reptes d’avui per accedir a un habitatge digne”

L’Observatori Metropolità de l’Habitatge de Barcelona (O-HB) i la Universitat Internacional Menéndez Pelayo de Barcelona-Centre Ernest Lluch (CUIMPB) van organitzar els passats 20 i 21 de febrer, la jornada ‘Demanda i necessitats residencials: els reptes d’avui per accedir a un habitatge digne’ per analitzar i debatre sobre la demanda i les necessitats de la població per accedir a un habitatge digne. Durant dos dies, persones expertes i representants de les administracions públiques van analitzar les característiques actuals i futures de la demanda d’habitatge. A més de tractar els reptes per accedir a un habitatge digne, les jornades van fer un èmfasi especial en les dificultats d’emancipació de la població jove.

Les jornades van comptar amb ponents expertes en el sector habitatge, i amb la presència de representants de les quatre administracions que fan de paraigües a l’Observatori Metropolità de l’Habitatge de Barcelona. La diputada delegada d’Habitatge de la Diputació de Barcelona, Ana María Martínez va participar a la taula de presentació on també van intervenir la secretària d’Habitatge de la Generalitat de Catalunya, Marina Berasategui; el conseller delegat d’Habitatge de l’AMB, Miguel Comino; i  el comissionat d’Habitatge de Barcelona, Joan Ramon Riera. En la seva intervenció, Martínez va destacar la necessitat de “conèixer en profunditat les diferents necessitats de cada territori i cada col·lectiu i dur a terme actuacions que s’hi adeqüin creativament”.

Al segon dia de les jornades, David Mongil, cap de l’Oficina d'Habitatge va explicar les mesures que impulsa la Diputació de Barcelona en una taula sobre la mirada multinivell a les polítiques d'habitatge per facilitar l'accés a les persones joves. A més de la Diputació de Barcelona, a la taula també hi van participar representants del Govern d'Espanya, la Generalitat de Catalunya, l'Àrea Metropolitana de Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona.

Els vídeos i materials de la jornada es poden descarregar a la pàgina web del CUIMPB.

 

 

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #121 - Març 2024

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua