Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Març 2024 - #121

Habitatge

L’Oficina d’Habitatge presenta les mesures per aplicar el recàrrec de l'impost sobre béns immobles (IBI) al Consell d’Alcaldes del Bages

El personal tècnic de l’Oficina d’Habitatge hi va prendre part per explicar l’aplicació de l’ordenança del recàrrec de l’IBI per habitatges buits.

El passat 28 de febrer es va convocar un Consell d’Alcaldesses i Alcaldes  de caràcter extraordinari. 

La sessió va servir per explicar la normativa d’aplicació del recàrrec sobre l'IBI que regula la Llei d’Hisendes Locals, i els indicis de desocupació a considerar en les estimacions del parc d’habitatges desocupats que es fan en les assistències que la Diputació de Barcelona presta als ens locals. També es van explicar les fases de la tramitació i model d’expedient administratiu, la creació i contingut del registre municipal d’habitatges desocupats amb caràcter permanent,  així com altres aspectes rellevants amb l’objectiu de facilitar als ens locals l’aplicació i gestió del recàrrec sobre la quota líquida de l’IBI dels habitatges desocupats per més de 2 anys. Aquest conjunt de mesures estan explicades a la càpsula sobre “Aplicació local del recàrrec sobre l’IBI dels habitatges desocupats amb caràcter permanent”.

Totes aquestes mesures han guanyat rellevància després de les modificacions que l’aprovació de la Llei 12/2023 por el Derecho a la Vivienda (LDV) ha introduït a l’article 72.4. del Reial Decret Legislatiu 2/2004 del Text Refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, que és la disposició que regula el recàrrec sobre l’IBI dels habitatges desocupats amb caràcter permanent.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #121 - Març 2024

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua