Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Maig 2024 - #122

Habitatge

Lliurat un estudi de viabilitat de cooperatives en cessió d’ús a Berga

L’estudi analitza les actuacions que es podrien tirar endavant en 2 solars propietat de l’Ajuntament de Berga, amb capacitat de fins a 31 habitatges.

El treball analitza diferents possibilitats per crear habitatge en règim cooperatiu en cessió d’ús en aquests solars.

L’objectiu de l’Ajuntament de Berga en aquesta promoció és generar habitatge assequible i impulsar un nou model d’accés a l’habitatge. L’estudi lliurat analitza la situació actual dels solars i proposa diferents possibilitats d’actuació per ajudar l’Ajuntament a valorar les opcions que s’adeqüen millor a les seves necessitats i possibilitats.

Les actuacions de promoció d’habitatges estudiades preveuen la cessió de sòl municipal per a la promoció d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús. Les propostes desenvolupades analitzen l’encaix urbanístic de l’àmbit; l’encaix arquitectònic dels solars; i estudien les necessitats de finançament i les aportacions per part de les unitat de convivència que poden fer viable la promoció.

L’estudi constata que la situació d’elevats tipus d’interès dels préstecs fa que la viabilitat de la promoció sigui molt complexa. En aquest sentit, entre els escenaris proposats per l’estudi s’inclou la possibilitat de modificar el planejament municipal  per tal de poder fer una promoció més gran i facilitar, així, tant la viabilitat de la promoció, com que les quotes finals siguin més econòmiques.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #122 - Maig 2024

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua