Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Maig 2024 - #122
Ir arriba

Monogràfic

L’Oficina d’Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil des de fa més de vint anys ofereix el suport per a l’elaboració dels censos d’activitats. Encara ara, degut a que moltes activitats obertes ho estan d’abans de la tramitació electrònica, el procés inclou la revisió d’expedients en paper que s’introdueixen manualment en el Gestor d’Informació d’Activitats, GIA.

Ir arriba

Destacat

El passat 20 de març es va inaugurar al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) la exposició “Subúrbia. La construcció del somni americà” per endinsar-nos en l’imaginari de la casa familiar idíl·lica i mostrar com s’ha venut i potenciat aquest estil de vida des de la ficció i la indústria de l’entreteniment.

Ir arriba

Habitatge

Lliurat el Pla Local d’Habitatge de Sant Joan de Vilatorrada

El document fa una radiografia de les necessitats d’habitatge al municipi i planifica les polítiques locals a desenvolupar durant el període 2023-2028.

Lliurat un estudi de viabilitat de cooperatives en cessió d’ús a Berga

L’estudi analitza les actuacions que es podrien tirar endavant en 2 solars propietat de l’Ajuntament de Berga, amb capacitat de fins a 31 habitatges.

Lliurades les estratègies sectorials per a la mobilització d'habitatges desocupats a Sant Pere de Ribes

L'informe analitza la situació del parc d'habitatge al municipi, diagnostica els habitatges buits i desenvolupa una proposta per a la creació d’un Registre Municipal d’Habitatges Desocupats.

Lliurades les Estratègies per a la gestió i definició dels procediments d’adjudicació d’habitatges de Tordera

L’objectiu de l’estudi és dissenyar una estratègia per millorar l’adjudicació dels habitatges de titularitat municipal que permeti una gestió més eficaç de l’accés de la ciutadania.

Lliurades les estratègies per a la gestió d’habitatges de la Colònia Arquers i Colònia Manuela de Cardona

Amb aquest estudi de gestió l’ajuntament vol concloure el procés de regularització dels habitatges i dels seus usuaris.

L’exposició Rehabilitem continua la seva itinerància per Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú i Ripollet

Durant el segon trimestre de l’any, l’exposició ReHabilitem s’ha pogut visitar a Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú i Ripollet.

Ir arriba

Urbanisme

Lliurades les Agendes Urbanes Locals de diferents municipis de la demarcació de Barcelona

L’Hospitalet de Llobregat, Cerdanyola del Vallès, Santa Susanna, el Prat de Llobregat, La Llagosta i Torrelles de Llobregat ja disposen de la seva Agenda Urbana Local.

Lliurat a Fogars de la Selva l’Estudi-inventari físic i jurídic de les edificacions de Can Camps

La urbanització es troba dins de l’àmbit del Parc Natural del Montnegre-Corredor, que qualifica els terrenys com a sòl no urbanitzable de recuperació forestal.

Lliurat a Font-Rubí el document per aprovació inicial del pla especial de masies

El pla especial de catàleg de masies és l’instrument urbanístic que regula les masies, cases rurals i altres construccions del sòl no urbanitzable del municipi de Font-rubí.

L’Ajuntament de Fonollosa rep el document per aprovació inicial del catàleg de masies

El Servei d’Urbanisme ha lliurat a l’Ajuntament de Fonollosa el Pla especial de catàleg de masies, cases rurals i altres construccions en sòl no urbanitzable per a la aprovació inicial.

Participem en el III Congrés Masia i Territori organitzat per l’Institut Català d’Estudis Agraris (ICEA)

El Congrés es planteja com a un punt d’encontre del món rural per fer propostes per afrontar els nous reptes des d’una perspectiva multidisciplinària.

Ir arriba

Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil

S’ha lliurat el DUPROCIM als municipis de La Llacuna, Montgat, Palafolls, Vallcebre i Vilalba Sasserra

El DUPROCIM és un treball que estableix el marc orgànic i funcional per prevenir i controlar els riscos sobre les persones i els béns i donar resposta adequada a possibles situacions d’emergència al municipi.

Lliurada a Abrera, Esparreguera i Subirats la cartografia de protecció civil del DUPROCIM al SITMUN

Diputació de Barcelona disposa de la cartografia de protecció civil que permet als ajuntaments accedir a la informació de les diferents capes dels riscos que s’incorporen al DUPROCIM i que han de servir per a la gestió de les emergències.

Implantació del PCOM a Polinyà, Sant Feliu de Codines, Tavèrnoles, Torrelles de Llobregat i Vallgorguina

El PCOM és una aplicació informàtica de la Diputació de Barcelona en suport web i adaptada a dispositius mòbils que facilita la coordinació en situació d’emergència.

Lliurament de 5 Plans d’Autoprotecció (PAU) i 4 Protocols d’Actuació en Emergències

El Pla d'autoprotecció és el marc orgànic i funcional previst per a una activitat, edifici, centre, establiment, espai, instal·lació o dependència.

Lliurament del cens i del pla i programa de verificació d’activitats comunicades a l’Ajuntament de Premià de Mar

A Premià de Mar hi trobem un total de 1.051 activitats censades, les activitats de serveis amb un 37,2% suposen l’activitat principal en aquest municipi.

Ir arriba

Cursos i jornades

Seminari web dedicat a l’activació dels Grups de treball de la Comunitat d’UDUs: Regulació i finançament

Des de la Comunitat d’urbanitzacions amb dèficits urbanístics es va organitzar una trobada virtual per activar els grups de treball.

Celebrades dues càpsules del cicle urbanisme pràctic dedicades a la divisió de terrenys

Els dies 9 d’abril i 23 de maig es van impartir dos sessions formatives relatives a la divisió de terrenys.

Realitzat el curs dedicat al planejament urbanístic

El curs, dedicat específicament al Planejament Urbanístic, és una novetat de l’oferta formativa de l’any 2024.

Impartit un taller dedicat als convenis urbanístics

Celebrat, dins del cicle d’urbanisme pràctic que organitza el Servei d’urbanisme, el taller dedicat als convenis urbanístics.

Celebrat el curs d’Introducció a l’Acció Urbanística Local

Aquest curs d’Introducció a l’acció urbanística local ha ofert una aproximació als principis generals, als conceptes legals bàsics i als agents que intervenen en l’urbanisme, des de l’òptica dels ens locals.

Celebrat el curs Gestió en matèria d'Activitats Regulades

El primer trimestre d’enguany s’ha celebrat una altra edició presencial del curs Gestió en matèria d'Activitats Regulades amb un total de 15 hores, per formar al personal municipal i dedicat a l’àmbit de les activitats regulades.

Ha finalitzat amb èxit el curs de Sistemes de protecció passiva contra incendis dels edificis

L’Oficina d’Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil va organitzar el curs Sistemes de protecció passiva contra incendis (PPCI) dels edificis amb l’objectiu de formar als tècnics municipals sobre la necessitat d'exigir una correcta instal·lació, certificació i manteniment dels productes de protecció passiva que s'instal·lin en edificis o infraestructures.

Ir arriba

Altres

La jornada va posar el focus en la reflexió sobre el model de relació entre les ciutats, els ciutadans i els diferents agents del territori en el marc de l’Agenda Urbana.

La GSHUA va participar en la jornada presencial "De Europa al Barrio", organitzada el passat dimecres 17 d'abril, per l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, l'Observatori 2030 del Consell Superior de Col·legis d'Arquitectura de España (CSCAE) i Paisaje Transversal, en col·laboració amb el Ministerio de Vivienda y Agenda Urbana i la Diputació de Barcelona.

El passat 7 de maig, dins del mòdul del postgrau dedicat a “La planificación y evaluación de las políticas de vivienda”, el personal tècnic de l’Oficina d’Habitatge (OH) va impartir una sessió dedicada a la planificació de polítiques d’habitatge.

Des de l’Oficina d’Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil es dona suport als municipis en l'àmbit de la protecció civil.

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua