Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Maig 2024 - #122

Habitatge

Lliurat el Pla Local d’Habitatge de Sant Joan de Vilatorrada

El document fa una radiografia de les necessitats d’habitatge al municipi i planifica les polítiques locals a desenvolupar durant el període 2023-2028.

L’Ajuntament va demanar suport per redactar un PLH que articulés les polítiques d'habitatge. La necessitat de gestionar les necessitats d'habitatge que es deriven de la proximitat amb Manresa era una de les altres qüestions que preocupaven l’Ajuntament.

El PLH de Sant Joan de Vilatorrada proposa, en primer lloc, l'estructuració de les polítiques locals d’habitatge, d'una banda creant la regidoria d’habitatge i dotant l'ajuntament d'una certa estructura tècnica especialitzada i d'espais de coordinació per als àmbits sectorials implicats en les polítiques d'habitatge. De l’altra, millorant la informació sobre els serveis d’habitatge que s’ofereix a la ciutadania.

En segon lloc, el pla proposa diferents mesures per garantir l’accés i el sosteniment de l’habitatge i particularment per proveir nou habitatge social assequible. En aquest sentit, destaquen les propostes d’adquisició i captació d'habitatge del mercat privat i, molt especialment, la creació d'allotjament dotacional per joves i gent gran a la Colònia Burés, una antiga fàbrica tèxtil que l’Ajuntament preveu adquirir i rehabilitar.

Finalment, el PLH recull diferents actuacions per millorar les condicions del parc d’habitatges, tant pel que fa l’increment de l’eficiència energètica del parc residencial, com la millora l’accessibilitat.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #122 - Maig 2024

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua