Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Maig 2024 - #122

Urbanisme

Participem en el III Congrés Masia i Territori organitzat per l’Institut Català d’Estudis Agraris (ICEA)

El Congrés es planteja com a un punt d’encontre del món rural per fer propostes per afrontar els nous reptes des d’una perspectiva multidisciplinària.

Celebrat del 13 al 16 de març, el congrés s’ha desenvolupat en vuit àrees temàtiques: despoblament, innovació en els sistemes agrícoles, regulació urbanística, paisatge, turisme rural, sostenibilitat econòmica, energies renovables i  gestió forestal. La conferència inaugural va anar a càrrec de la Sra. Roser Maneja, directora adjunta del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, exposant criteris generals  del futur Pla Territorial Sectorial d’Energies Renovables (PLATER).

Lupe Serraima, arquitecta del Servei d’Urbanisme de la Gerència d’Urbanisme, Habitatge i Activitats de la Diputació de Barcelona ha coordinat el bloc IV dedicat a la Masia i l’Administració on ha participat a la taula rodona “La preservació patrimonial de les masies versus aspectes ambientals o sectorials”. Cal destacar la ponència de Xavier Rehues, subdirector general de Coordinació Urbanística de la Generalitat, que ha exposat els principis teòrics de la regulació urbanística en el sòl rural. En aquest bloc, Montse Torras, arquitecta del Servei d’Urbanisme ha presentat una comunicació sobre la rehabilitació i el pla d’usos de la masia de Can Bosc, equipament propietat de Diputació situat al Parc del Montnegre-Corredor.

Entre els ponents hi ha hagut representants de les diferents administracions amb competències en relació a l’urbanisme, patrimoni, al medi natural i agro-forestal. També han participat professors universitaris, tècnics, pagesos i propietaris particulars de masies que han exposat la seva experiència. S’ha reclamat una major coordinació entre els diferents departaments de l’administració per atendre demandes innovadores en l’ús de les masies, nous tipus d’habitatge compartit, així com criteris unificats i clars en la regulació urbanística del sòl rural.

La conferència-cloenda ha anat a càrrec del Sr. Dionís Guiteras, vicepresident segon de la Diputació de Barcelona.

Més informació

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #122 - Maig 2024

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua