Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Maig 2024 - #122

Habitatge

Lliurades les estratègies sectorials per a la mobilització d'habitatges desocupats a Sant Pere de Ribes

L'informe analitza la situació del parc d'habitatge al municipi, diagnostica els habitatges buits i desenvolupa una proposta per a la creació d’un Registre Municipal d’Habitatges Desocupats.

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha aprovat l’aplicació d’un recàrrec sobre la quota de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) per a habitatges desocupats, com a part de la seva ordenança fiscal amb l’objectiu d’incentivar la mobilització del parc d’habitatges residencials desocupats. Tot i això, pel desenvolupament efectiu d’aquesta mesura cal comptar amb un Registre Municipal d’Immobles Desocupats. Aquest registre, que ha de ser de caràcter permanent i gestionat per l’Ajuntament, és una eina essencial no només per aplicar el recàrrec de l’IBI, sinó també per possibilitar la implementació d’altres mesures de foment i sanció per mobilitzar el parc d’habitatges desocupats. La creació i el manteniment d’aquest registre permetrà una gestió més informada i estratègica de l’estoc d’habitatges.

Els objectius que es volen assolir amb aquest estudi inclouen les qüestions següents. En primer lloc, fer una anàlisi exhaustiva de la situació actual dels habitatges a Sant Pere de Ribes, entenent les seves dinàmiques i factors.  En segon lloc, diagnosticar de manera acurada la situació del parc d’habitatges desocupats.  En tercer lloc, l’estudi té com a finalitat elaborar una proposta concreta per implementar un Registre Municipal d’Habitatges Desocupats. Tots aquests passos permetran la identificació i definició d’estratègies sectorials necessàries per a la intervenció i la mobilització dels habitatges desocupats. Això inclou la consideració de mesures que puguin estimular l’ocupació d’aquests habitatges, així com l’avaluació de possibles accions reguladores o incentius que l’Ajuntament pugui proposar.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #122 - Maig 2024

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua