Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Maig 2024 - #122

Habitatge

Lliurades les Estratègies per a la gestió i definició dels procediments d’adjudicació d’habitatges de Tordera

L’objectiu de l’estudi és dissenyar una estratègia per millorar l’adjudicació dels habitatges de titularitat municipal que permeti una gestió més eficaç de l’accés de la ciutadania.

L’Ajuntament de Tordera és titular d’un conjunt d’habitatges socials heterogeni de diferents procedències (habitatges de titularitat municipal adquirits en tanteig i retracte habitatges de titularitat de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, habitatges titularitat de grans tenidors o de fundacions cedits per conveni; habitatges titularitat de privats cedits en arrendament; habitatges titularitat de privats cedits a la borsa de mediació de lloguer social, etc. Són habitatges que es destinen a col·lectius amb necessitats residencials de diferents naturalesa, en funció de les tipologies d’habitatge i les necessitats dels col·lectius destinataris.

L’estudi s’ha desenvolupat en dues fases, una primera d’anàlisi i diagnosi i una segona de plantejament de propostes. La primera fase d’anàlisi i diagnosi, ha determinat la situació actual de la gestió, el destí dels habitatges, necessitats i persones usuàries que en són destinatàries, règim jurídic d’aplicació,  principals característiques en funció dels convenis i contractes que els vinculen i regulen. Addicionalment, s’ha analitzat també l’estructura organitzativa municipal implicada en la gestió del fons municipal d’habitatges socials. S’ha fet una valoració i avaluació d’aquestes característiques a fi de poder identificar aspectes de millora. Per estructurar millor els recursos i el parc d’habitatges destinats a polítiques socials s’ha creat un sistema de fitxes individualitzats.

La segona fase de propostes, a partir de l’avaluació realitzada,  proposa l’elaboració d’un reglament marc que doni cobertura jurídica integral i completa a totes les modalitats d’habitatge que hi ha a Tordera, al si dels procediments d’adjudicació d’habitatge que es consideren i que es concreten en  quatre procediments diferents de gestió i adjudicació: el del contingent general d’habitatges amb protecció oficial, el dels habitatges de la borsa de mediació, el dels habitatges destinats a l’acolliment residencial d’urgència i el dels habitatges d’inserció. Alhora proposa millores organitzatives de l’estructura municipal implicada en la gestió.  El document proposa també un full de ruta per a la implementació de les actuacions.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #122 - Maig 2024

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua