Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Maig 2024 - #122

Habitatge

Lliurades les estratègies per a la gestió d’habitatges de la Colònia Arquers i Colònia Manuela de Cardona

Amb aquest estudi de gestió l’ajuntament vol concloure el procés de regularització dels habitatges i dels seus usuaris.

L’Ajuntament de Cardona fa temps que treballa en el conjunt d’habitatges de titularitat municipal ubicats a dues antigues colònies mineres, la Colònia Arquers i la Colònia Manuela. Aquestes colònies van ser adquirides per  l’Ajuntament de Cardona al tancament de les mines i des d’aleshores s’han fet diferents estudis i actuacions per millorar la situació dels habitatges i les persones que hi viuen.

Amb aquest estudi de gestió l’ajuntament vol concloure el procés de regularització dels habitatges i dels seus usuaris, treballant els aspectes de gestió per  obrir també l’accés als habitatges d’aquestes colònies a altres ciutadans del municipi, en el marc de les polítiques d’habitatge de foment del lloguer de l’equip de govern actual.

L’estudi s’ha desenvolupat en dues fases, una primera d’anàlisi i diagnosi i una segona de plantejament de propostes. A partir de l’avaluació realitzada,  es proposen com a objectius principals regularitzar la situació jurídica i contractual de les persones que resideixen a les Colònies i definir els mecanismes per a l’adjudicació dels habitatges de les Colònies a altres usuaris del municipi.  D’una banda, el treball defineix el criteris per a l’adjudicació i règim jurídic dels usuaris actuals que tenen dret a l’ús dels habitatges, així com el procediment a seguir en el cas dels que no hi tenen dret.  A més a més, proposa  les millores al Reglament municipal que disposa el municipi per a l’adjudicació de la resta d’habitatges. El document proposa també el full de ruta per desplegar les actuacions.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #122 - Maig 2024

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua