Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Maig 2024 - #122

Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil

S’ha lliurat el DUPROCIM als municipis de La Llacuna, Montgat, Palafolls, Vallcebre i Vilalba Sasserra

El DUPROCIM és un treball que estableix el marc orgànic i funcional per prevenir i controlar els riscos sobre les persones i els béns i donar resposta adequada a possibles situacions d’emergència al municipi.

El Pla està sota responsabilitat de l’alcalde i garanteix la integració d’aquestes actuacions amb el sistema autonòmic de protecció civil.

El document determina la planificació de la protecció civil en l’àmbit municipal i ha d’incloure tots els riscos que l’afectin, d’acord amb els diferents plans i amb l’estructura i el contingut mínim que defineix la normativa que els regula. 

La Gerència de Serveis d’Habitatge, Urbanisme i Activitats dona suport als municipis de la demarcació a les diferents fases  del DUPROCIM: des de la seva redacció i implementació, a la realització de simulacres, incorporació de la cartografia del DUPROCIM al SITMUN i la seva actualització i garantia d’operativitat mitjançant el PCOM (Protecció Civil Operativa Municipal).

Així, durant el primer semestre del 2024 s’ha lliurat als municipis de La Llacuna, Montgat, Palafolls, Vallcebre i Vilalba Sasserra el DUPROCIM.

En tots 4 5 municipis trobem els riscos territorials consistents en emergències per onades de calor o fred i per concentració de persones; i els riscos especials per inundacions, ventades, per nevades, per sismes i per pandèmies.

A més a més, a La Llacuna, Palafolls, Vallcebre i Vilalba Sasserra trobem el risc especial per incendis forestals.

Els DUPROCIM s’han d’aprovar pel plenari municipal, sotmetre’s a informació pública i posteriorment han de ser homologats per la Comissió de Protecció Civil de Catalunya, organisme de la Generalitat de Catalunya. Un cop homologats, els municipis han de realitzar les actuacions d’implantació, actualització i revisió i implicaran, principalment, sessions formatives al personal tècnic i polític que configuri els diferents grups d’actuació, com el comitè d’emergències, grups locals d’avisos a la població, gabinet d’informació municipal o coordinador municipal de l’emergència, entre d’altres, a més de simulacres i campanyes d’informació a la població.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #122 - Maig 2024

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua