Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Maig 2024 - #122

Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil

Lliurament del cens i del pla i programa de verificació d’activitats comunicades a l’Ajuntament de Premià de Mar

A Premià de Mar hi trobem un total de 1.051 activitats censades, les activitats de serveis amb un 37,2% suposen l’activitat principal en aquest municipi.

L’ajuntament de Premià de Mar ja disposa de cens d’activitats i establiments. El cens, que s’ha lliurat durant el mes d’abril del 2024,  s’han elaborat amb la base de dades de l’aplicació  informàtica Gestor d’informació d’Activitats (GIA) i conté tots els establiments, tant públics com privats, que hi ha al municipi. 

A banda de la informació de cada activitat relativa a la seva classificació per incidència, sector i estat de legalització, s’inclouen les seves característiques, una fotografia i  les coordenades de tots els establiments, permetent bolcar aquesta informació al  Sistema d’Informació Geogràfica (SIG) que utilitzi l’Ajuntament i actualitzar-lo  fàcilment mitjançant la mateixa aplicació GIA.

A Premià de Mar hi trobem un total de 1.051 activitats censades, les activitats de serveis amb un 37,2% suposen l’activitat principal en aquest municipi. El segon percentatge més alt el representen el grup de les activitats de tipus comercial amb un 26,2%, seguit de les activitats altres, que inclou els magatzems, els dipòsits de GLP, les antenes i els aparcaments, que representen un 17,2%. Tot seguit tenim les activitats d’hostaleria i restauració, que representen un 16,7%, les industrials que representen un 2% i les d’espectacles i recreatives que representen el 0,7% restant.

El cens es pot consultar al portal de dades obertes de la Diputació de Barcelona i al SITMUN; i ofereix a l’Ajuntament una eina per millorar la gestió diària administrativa de les activitats i que totes les àrees implicades tinguin a la seva disposició una base de dades conjunta de manera que puguin treballar de manera més transversal, coordinada i estratègica, afectant a àmbits tals com urbanisme, medi ambient o promoció econòmica.  

El cens ofereix una fotografia dels establiments i activitats implantades en el territori en un moment concret, que s’ha d’anar revisant i actualitzant. En aquest sentit, com a complement al cens d’activitats, i a partir de les seves dades, també s’ha lliurat a l’Ajuntament el Pla de verificació i el programa d’activitats comunicades en el qual s’estableixen els objectius de l’actuació inspectora i els criteris que s’aplicaran per prioritzar les activitats, així com els recursos humans que es destinaran a la seva execució i, per l’altra, el programa anual que concreta les activitats que s’inspeccionaran durant un any i els recursos concrets que s’hi destinaran.

Els plans de verificació es fonamenten en la normativa de règim local i, molt especialment, en l’article 44.1 de la Llei 18/2020, del 28 de desembre, de facilitació de l’activitat econòmica (LFAE). Els criteris aplicats han de ser objectius i es poden basar en aspectes sectorials, geogràfics, d’incidència ambiental o altres que consideri l’ajuntament. El Pla s’haurà de publicar al portal de transparència de l’Ajuntament per garantir-ne, justament, la transparència i l’objectivitat. En concret, són objecte del Pla de Verificació  del municipi de Premià de Mar 579 activitats, les quals hauran de verificar-se en els propers 5 anys.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #122 - Maig 2024

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua