Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Maig 2024 - #122

Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil

Lliurament de 5 Plans d’Autoprotecció (PAU) i 4 Protocols d’Actuació en Emergències

El Pla d'autoprotecció és el marc orgànic i funcional previst per a una activitat, edifici, centre, establiment, espai, instal·lació o dependència.

Lliurament del Pla d’Autoprotecció (PAU) del Mercat Municipal de l’Ajuntament d’Abrera, del Pavelló Poliesportiu Municipal Tagamanent de l’Ajuntament de Canovelles, del Tèxtil Rase - Fàbrica de Cultura de l’Ajuntament de Cardedeu, de la Pista Poliesportiva de l’Ajuntament de Santa Maria de Martorelles i del Mercat Comarcal de Fruites i Verdures del Vallès Occidental (Mercavallès) gestionat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental.

 

Lliurament del Protocol d’Actuació en Emergències de l’Auditori Valentí Fuster de l’Ajuntament de Cardona, del Pavelló d’Esports Municipal de l’Ajuntament de Corbera de Llobregat, de l'Espai El Blat de l’Ajuntament de Gironella i del Local Cultural Carme Cirera de l’Ajuntament de Vilada.

 

 

El Pla d'autoprotecció és el marc orgànic i funcional previst per a una activitat, edifici, centre, establiment, espai, instal·lació o dependència, amb l'objecte de prevenir i controlar els riscos sobre les persones i els béns, i donar resposta adequada a les possibles situacions d'emergència a la zona, sota responsabilitat del titular, que garanteix la integració d'aquestes actuacions al sistema públic de protecció civil.

Es tracta, en definitiva, d'una eina de programació d'accions i mesures que han de ser adoptades pels titulars de les activitats, amb els seus propis mitjans i recursos en l'àmbit de la seva competència, per a aconseguir que, davant d’una situació d'emergència, les decisions i accions a desenvolupar es portin a terme d'una manera ràpida i sistemàtica. El Pla d’Autoprotecció donarà resposta adequada a les possibles situacions d’emergència que pugui produir-se en el recinte.

El Mercat Municipal d’Abrera, el Poliesportiu Municipal de Canovelles, la Fàbrica de Cultura de Cardedeu, la Pista Poliesportiva de Santa Maria de Martorelles i Mercavallès estan obligats a disposar d’un Pla d’Autoprotecció segons estableix l’Annex I del Decret 30/2015, de 3 de març, pel qual s'aprova el catàleg d'activitats i centres obligats a adoptar mesures d'autoprotecció i es fixa el contingut d'aquestes mesures. Ni l’Auditori  de Cardona, ni el Pavelló d’Esports Municipal de Corbera de Llobregat, ni l’Espai El Blat de Gironella, ni el Local Cultural de Vilada queden afectat pel Decret 30/2015, tanmateix, i de conformitat amb l’article 3.3 del Decret, els centres o activitats que no estiguin dintre de l’àmbit d’actuació d’aquest Decret poden elaborar un protocol d’actuació d’emergències on s’especifiquin aquelles mesures per gestionar qualsevol incidència que els afecti.

Tant en els Plans d’Autoprotecció com en els Protocols d’Actuació s’han avaluat els riscos interns, que són aquells riscos derivats de la pròpia activitat que podrien afectar en cas de manifestar-se en situacions  d’emergència tant a persones que estiguessin a la instal·lació (incendi, explosió, amenaça de bomba, etc.); com els riscos externs, que són aquells que es deuen a la localització de les instal·lacions, independentment de la seva existència o no i de la seva activitat (inundacions, ventades, sismes, etc.).

A més a més, tots ells descriuen els mitjans materials i humans a disposició de cada instal·lació en cas d’emergència, els protocols d’actuació en funció del tipus d’emergència i els mecanismes a seguir per implantar-los, mantenir-los i actualitzar-los.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #122 - Maig 2024

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua