Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Maig 2024 - #122

Cursos i jornades

Celebrades dues càpsules del cicle urbanisme pràctic dedicades a la divisió de terrenys

Els dies 9 d’abril i 23 de maig es van impartir dos sessions formatives relatives a la divisió de terrenys.

El Servei d’urbanisme organitza formació continuada per resoldre les casuístiques i conflictes del dia a dia dels ens municipals, en aquest sentit el cicle urbanisme pràctic està compost per diferents càpsules i tallers que donen resposta a les necessitats de les entitats locals.

Cadascuna d’aquestes sessions, realitzades en format telemàtic, va tenir una durada de dues hores. Alfred Lacasa Tribó, secretari de l’ajuntament de Blanes i jurista expert amb llarga trajectòria en la matèria, va ser l’encarregat d’impartir les sessions on es van exposar els principals conceptes teòrics de la matèria. Es van introduir diversos aspectes de caràcter general relacionats amb la divisió dels terrenys tals com la parcel·lació, les llicències, les infraccions i sancions i, també, aspectes més específics, tals com la unitat mínima de conreu, la propietat horitzontal complexa o la propietat vertical. Al mateix temps, es van resoldre els diferents casos pràctics que plantejaren els participants al llarg de la sessió.

Cadascuna de les sessions va comptar amb una trentena d’assistents, majoritàriament personal tècnic i jurídic dels ens locals amb experiència en la tramitació de llicències, el planejament i la gestió urbanística, i interessats en resoldre els dubtes que sorgeixen en els expedients de parcel·lació.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #122 - Maig 2024

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua