Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Maig 2024 - #122

Cursos i jornades

Realitzat el curs dedicat al planejament urbanístic

El curs, dedicat específicament al Planejament Urbanístic, és una novetat de l’oferta formativa de l’any 2024.

Des del servei d’urbanisme de la Gerència de Serveis d’Habitatge, Urbanisme i Activitats de l’Àrea d’Urbanisme, Habitatge i Regeneració urbana s’organitza un cicle de tres cursos amb l’objectiu d’aprofundir ens les matèries d’urbanisme, el de planejament urbanístic, la gestió i el règim d’intervenció i protecció de la legalitat. El primer curs del cicle és el dedicat al Planejament Urbanístic.

L'objectiu d'aquest curs és aprofundir en els diferents aspectes del planejament urbanístic. La primera sessió ha tingut un enfoc més jurídic amb l’encaix del marc legal i els principis bàsics, el règim jurídic del sòl: la classificació els dret i deures dels propietaris en els diferents tipus de sòls. En la segona i tercera sessió, s’han explicat els diferents instruments urbanístics del planejament general i derivat. Per últim, a la darrera sessió s’ha treballat la transversalitat del desenvolupament d’un pla, amb la intervenció de diferents professionals que han  mostrat la visió pluridisciplinar del pla. 

Cadascuna de les tres primeres sessions del curs s’han estructurat en una primera part teòrica i una segona part de caràcter més pràctic. Mentre que a la darrera sessió, s’ha desenvolupat una primera part teòrica i una segona  finalitzarà amb una taula rodona.

El curs realitzat els dies 8, 15, 22 i 29 de maig s’ha celebrat en format presencial, amb una durada de quatre hores i mitja cadascuna de les quatre sessions, i ha comptat amb l’assistència de més de trenta professionals, tècnics i jurídics, d’ajuntament i altres ens del món local.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #122 - Maig 2024

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua