Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Maig 2024 - #122

Altres

Sant Boi acull la 4a edició de techcities dedicada a la col·laboració publico-privada per fer front als nous desafiaments del segle XXI

La jornada va posar el focus en la reflexió sobre el model de relació entre les ciutats, els ciutadans i els diferents agents del territori en el marc de l’Agenda Urbana.

El passat 1 de març Sant Boi celebrà la 4a edició de techcities, una iniciativa conjunta de l’Ajuntament de Sant Boi i l’empresa TECH friendly, espai de reflexió e intercanvi de bones pràctiques entre ciutats i territoris referent a nivell estatal.

L’apertura institucional va anar a càrrec de l'alcaldessa de Sant Boi i presidenta de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret, juntament amb el secretari d'Estat d'Habitatge i Agenda Urbana, David Lucas, i la consellera de Territori de la Generalitat de Catalunya, Ester Capella.

A continuació, la sessió es va estructurar en tres parts. La primera part dedicada a la transició digital inclusiva i la intel·ligència artificial, en la que van participar Inés Rey, alcaldessa de A Coruña,  Elisa Rivera, Directora general de Planificació, Coordinació i Transferència del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats i moderada per Gonzalo Pellejero, soci-director de TECH friendly.

A la segona part es va posar èmfasi en com les polítiques públiques de foment a la innovació poden funcionar com a catalitzadors per construir pobles, ciutats i territoris més sostenibles, intel·ligents i inclusius. Van intervenir Nuria Parlon, alcaldessa de Santa Coloma de Gramanet i diputada d’Agenda urbana i polítiques públiques de la Diputació de Barcelona. Teresa Riesgo, secretaria general d’Innovació en el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats va moderar la taula.

El tercer panell va posar el focus en el paper que juga l’habitatge en els processos de regeneració urbana. Van participar Sonia Hernández Partal subdirectora general de polítiques urbanes del Ministeri d’Habitatge i Agenda Urbana, Amaia del Campo, alcaldessa de Barakaldo i moderada per Lluïsa Moret.

La sessió va finalitzar amb les conclusions de la jornada a càrrec de Lluïsa Moret i Sergio Serna, soci-director de TECH friendly.

Més informació: https://techcities.es/

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #122 - Maig 2024

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua