Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Maig 2024 - #122

Altres

L’Oficina d’Habitatge imparteix una sessió del Postgrau en Polítiques d’Habitatge organitzat per la Càtedra UNESCO d’Habitatge de la Universitat Rovira i Virgili

El passat 7 de maig, dins del mòdul del postgrau dedicat a “La planificación y evaluación de las políticas de vivienda”, el personal tècnic de l’Oficina d’Habitatge (OH) va impartir una sessió dedicada a la planificació de polítiques d’habitatge.

El Postgrau en Polítiques d’Habitatge, organitzat per la Càtedra UNESCO d’Habitatge de la Universitat Rovira i Virgili, vol aportar una formació interdisciplinar al personal directiu i tècnic de les polítiques d'habitatge tant de l’àmbit públic com privat. S’organitza en 4 mòduls que repassen qüestions jurídiques i instruments tècnics i econòmics. El darrer mòdul, dedicat a la planificació i l’avaluació, va comptar amb la participació del personal de l’OH que va explicar el suport que des de la Diputació de Barcelona es dona en aquest àmbit de treball.

L’explicació es va estructurar en tres parts. A la primera part, Ània Pluma, responsable de planificació i programació de polítiques locals d’habitatge de l’Oficina d’habitatge, va explicar els “Plans locals d’habitatge” (PLH), contextualitzant el paper de la Diputació de Barcelona en el disseny de les polítiques d’habitatge i el suport que es presta als ens locals des de l’Oficina d’Habitatge. En aquest aspecte, va comentar els  resultats del Panel 2022, una enquesta bianual a municipis de més de 10.000 habitants on s’analitzen les polítiques locals d’habitatge. En quan als Plans locals d’habitatge, Pluma va explicar les característiques d’aquest instrument de planificació, el seu contingut, el procediment i la tramitació, la metodologia per a la seva redacció, el gestor de projectes, com a eina de seguiment i avaluació del PLH. Per acabar, va fer un balanç del desplegament territorial dels PLH i va mostrar alguns exemples de PLH.

A la segona part, Benet Fusté va explicar els “Programes d’actuació municipal d’habitatge” (PAMH), concretant en primer lloc les diferències entre els PAMH i els PLH. En quant als PAMH, va explicar el seu desplegament territorial i va explicar la metodologia, el contingut, el procés de treball, posant diversos exemples. També va presentar diferents eines d’anàlisi de dades que són d’utitlitat per a la planificació de polítiques locals d’habitatge, com l’Indi_mhab, el visor de dades de l’Observatori Local d’Habitatge que permet cartografiar més de 100 indicadors municipals d’habitatge de la demarcació de Barcelona, o el SI_REHAB, el sistema d’informació municipal per a la rehabilitació d’habitatges.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #122 - Maig 2024

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua