Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Maig 2024 - #122

Altres

Novetats a l’eina de Protecció Civil Operativa Municipal

Des de l’Oficina d’Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil es dona suport als municipis en l'àmbit de la protecció civil.

A tal efecte s'ha dissenyat i desenvolupat una aplicació informàtica en suport web que facilita la gestió dels plans de protecció civil municipals donant suport als actuants locals en la gestió del risc i en la resposta davant les situacions d’emergència: l’eina PCOM (Protecció Civil Operativa Municipal). Aquesta eina té com a objectiu convertir el DUPROCIM en una eina operativa que faciliti la implantació dels plans i la realització de simulacres.

L’eina està disponible com a recurs al Catàleg de Serveis de la Diputació de Barcelona des del 2021 i actualment ja són 127 municipis els que han sol·licitat disposar d’accés al PCOM.

Fruit de les propostes de millora de l’eina rebudes pels diferents usuaris s’ha implementat tot un seguit de canvis al PCOM que van ser presentats als usuaris durant 2 sessions online desenvolupades durant el mes de març. Algunes d’aquestes millores consisteixen en:

  • Incorporar la possibilitat de triar el canal preferent d’enviament de missatges (correus-e o SMS).
  • Ampliar l’enviament de correus-e i SMS a més situacions (personal de l’emergència que està actiu).
  • Crear una nova pestanya “Recursos i contactes” que permet llitar i enviar missatges a la base de dades de recursos i contactes del DUPROCIM.
  • Crear una nova pestanya “Incidències” que permet modificar una incidència existent.

Seguim treballant per introduir noves funcionalitats i estem oberts a les vostres propostes que ens podeu fer arribar a la bústia pcom@diba.cat.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #122 - Maig 2024

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua