Abril 2022 - Núm. 192

 

Feminismes 
i Igualtat

Butlletí

Convivència, Diversitat i Cicle de Vida

Signatura del conveni de col·laboració amb l’IDEC-UPF per a la creació de la Càtedra de mediació ciutadana

El passat dijous dia 10 de març, l'Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona i la Fundació Institut d'Educació Contínua de la Universitat Pompeu Fabra van signar un conveni de col·laboració per la creació de la Càtedra de mediació ciutadana: pràctiques socials restauratives per promoure la convivència.

L'objectiu de la present càtedra és definir un marc conceptual i coneixement sistematitzat sobre les pràctiques socials restauratives i reparadores per a la promoció de la convivència ciutadana. El treball es centrarà en activitats d'investigació, de sistematització i de transferència de coneixement adreçada, principalment, a l’administració local per a que tècnics i tècniques municipals puguin adquirir noves eines de treball.

Les accions restauratives són una pràctica social que té per objectiu promoure la cultura de la pau i l’erradicació de la violència. Aquesta metodologia es basa en l’estudi i l’impuls d’actuacions per crear grup i fer comunitat, reforçar-la i, en cas de trencament,  reparar i recuperar els vincles entre individus, grups i/o comunitats. Es tracta de possibilitar entorns integradors i situacions capaces de millorar la qualitat de vida de les persones que conformen una comunitat

Les tècniques utilitzades conviden a l’escolta de les necessitats de totes les persones implicades alhora que aquestes es responsabilitzin, siguin proactives, practiquin l’escolta activa, reflexionin i comuniquin des de l’empatia amb l’altre.

Fruit d’aquesta col·laboració, la Diputació de Barcelona referma el seu compromís amb la promoció de la convivència i el reforçament de municipis cohesionats.

Boletín: Feminismes i Igualtat
Número de boletín: #192 - Abril 2022